Påskdagen 2018: Ledigt, läsligt, långsamt


 Kära dagbok…

Ledigheten innebär långsamma dagar. Ändå går de snabbt. När jag skriver det här är det Annandag påsk och min sista lediga dag. Min sambo börjar jobba igen i eftermiddag. Jag är så glad att vi ändå fick så mycket ledig tid tillsammans – det var inte igår. Och visst har vi grejat en del här hemma, men mest har vi varit lediga tillsammans.

Jag har läst en hel del, för det är så jag känner att jag är ledig från jobbet. Har också försökt vila mina värkande armar och armbågar. Vänster är rätt OK nu, men höger började värka direkt igår efter att jag burit upp några lätta saker på vinden. Att hålla i en bok går i alla fall bra. Igår blev det bokbyte från en riktigt spännande bok om en klassåterträff till en roman i trädgårdsmiljö som jag fick strax före påsk för recension.

∼ ♦ ∼


Det blev lite sen frukost igår. 
Även om vi inte är några nattugglor är det skönt att inte ha tider att passa – och att gärna förskjuta mat- och sovtider en aning. Anna dukade fram bröd, ägg och ansjovis till oss två medan E sov som den tonåring han är. I stället dök det upp en hårig pojke på den tredje köksstolen. Svårt att motstå blickarna och den lilla tassen som ofta uppfodrande pockar på uppmärksamhet. Ja osnygg är han inte, Lucifer, så han får nog bo kvar i vår bostadsrättsförening.

∼ ♦ ∼

Vädret var inte lika soligt som på påskafton och långfredagen. Anna började fixa till Mellanrummet. Nu är det mera som ett rum och inte ett skrotupplag, som hon uttryckte det. Påskaftonsgrabbarna bar ner äldste bonussonens säng från vinden. Den står i mellanrummet fast på ena långsidan och ska inte användas – mer än av katterna. Vi har lagt min leopardfilt över den och Mellanrummet börjar likna ett djungelrum – jag upptäckte min stickade orm hängandes i draperistången mellan Mellanrummet och Bokrummet. Vi införskaffade också en större dörrmatta igår, för att slippa dammiga fotspår på klinkersgolvet i hallen. Det blev nämligen ingen promenad utan en biltur till återvinningen med lite grejor från ballen*. Ballen ska förresten få golvplattorna i trä från Annas förra balle så att där blir lite varmare att gå. Annas efterträdare hos Fänriken visade inget större intresse, så då fick plattorna följa med hit. Min efterträdare i New Village, däremot, var en helt annan typ. Han verkade vänlig och snäll och väldigt mån om sina barn, så jag lämnade balkongplattorna och lite annat.

∼ ♦ ∼

Framåt eftermiddagen dukade vi till påskbord igen. Anna värmde på rester och kokade och stekte även lite mer av det som det inte fanns så mycket kvar av. Vi blev mätta också på påskdagen, med andra ord. Alla tre klarade vi också Kinderegg-provet, det vill säga att öppna plastbehållaren och bygga ihop den lilla leksaken.

∼ ♦ ∼

Kvällen blev lugn med kaffe och påskgodis och lite slötittande på TV. Katterna var också slöa och sov mest. Vi tog var sin GT** med lime i stället för citron för att variera oss lite. Den slank ner fint. Själva slank vi ner i bädden runt midnatt och sov ända till klockan åtta. Då krafsade nån på vår uppmärksamhet igen för att få mat, så jag klev upp för att Anna skulle få sova en stund till. Det blev en liten stund, det.


På min agenda idag står att bädda rent, 
gå med sopor, skjutsa Anna och fixa käk till mig och E. Jag har bestämt att annandagsmiddagen ska bli korv och pommes frites. Det tyckte E. var en bra idé.

∼ ♦ ∼

*balle = balkong
**GT = gin och tonic


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.