Långfredagens kväll 2018: Kina, gin, finfin


 Kära dagbok…

GT på balkongen

I kväll var det perfekt väder för GT på ballen.

Inte många timmar kvar av långfredagen. Min kära gäspar och halvsover i sin fåtölj, men så har hon ju jobbat från tidig morgon till eftermiddag. Själv känner jag mig märkligt pigg. Borta är morgonens huvudvärk och muntorrhet. Det har varit en finfin långfredag. Jag gjorde en del nytta, men jag kunde också koppla av och njuta av ledigheten och att få vara med familjen.

E kom och vi hann prata om ganska mycket på kort tid innan jag åkte och hämtade hem hans mamma. Händiga Mamman fixade upp ett snöre på vilket fyra gardinlängder hängdes. Nu går det att sitta på ballen* även om solen steker på. Det var faktiskt alldeles perfekt för var sin gin och tonic. Jag satt i t-shirt till klockan 19 på ballen… Men först traskade vi tre till China Garden och åt buffé. Det var länge sen buffén kostade under hundringen, men OK, 135 spänn var den värd. Fräscht och gott och jag åt lagom mycket (två portioner mat och glass med frukt efteråt). Inte var det fel med en kall öl till den heta maten heller…


Katterna har periodvis njutit av balkonglivet också. 
Men Mini föredrar min skrivbordsstol eller farfars öronlappsfåtölj. Den senare lyfter jag över henne till när jag behöver låna skrivbordsstolen. Ibland duger farfarsfåtöljen, ibland duger den inte – med blodvite som följd…


Citrus
har mest sussat idag. 
Jag har fått karda alla tre katterna, men främst Mini njöt av det. Citrus är en orolig själ och Lucifer var uppenbarligen väldigt sällskapsjuk, för han la sig på köksbordet när jag åt frukost. Två tuppar framför mig på bordet. Fast den ena brukar inte få vara där. Idag gjordes ett litet undantag.


Och nu ska dricka ur det sista bubbelvattnet 
(kolsyrat vatten utan alkohol), borsta min tand och krypa ner och läsa en stund. Medan jag har skrivit det här inlägget har Lucifer legat under skrivbordet, vid mina fötter, på den röda och svarta ryamattan min pappa knöt när han hade en tuff period i livet. I morgon är det påskafton och vi får besök av två tuppar som ska äta påskmat med oss. Och kanske godis – om det finns nåt kvar…

Nu säger vi god natt på Main Street.

Lucifer sover under skrivbordet

God natt säger vi. (Fast Lucifer har sovit hela tiden jag har skrivit det här inlägget.)

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.