Onsdagen den 28 mars 2018: Kvalitetssäkring inför påsk och i kommunikationen på jobbet


 Kära dagbok…

Påskpynt tupp

Toffalhanden rev ner den här, inte nån kattklo eller -tass.

Det drar mot påsk. Som jag tidigare visat glimtar av här och var på sociala medier har vi påskpyntat hemma. Katterna har varit förvånansvärt ointresserade, men igår när min sambo kom hem med en skojig historia, ett mellanting mellan påskris och krukväxt, blev de intresserade. Växten fick byta plats några gånger för att minska åverkan och under natten och idag när vi har varit och jobbat har den stått i klädkammaren – med stängd dörr. På lyset lysknappen i köket hänger en liten trätupp kvar. Den har hängt orörd av tassar och klor. Fast när Toffelhanden skulle tända lampan ramlade tuppen förstås ner. Det mesta övriga påskpyntet har vi fått sätta på platser som inte kan nås av familjen Katt för säkerhets skull, till exempel bakom dörrarna i vitrinskåpen i vardagsrummet.

Kindereggfigur

Jag lyckades få ihop den här pilbågsskjutande figuren trots att jag inte har ingenjörsexamen.

Igår på vägen hem shoppade vi visst båda två. Anna köpte inte bara med sig den lustiga växten utan hon slog även till på det fina överkastet i marinblått. Helt ljuvligt ligger det med sammetsidan upp över vår säng. (Eg. Annas säng, men jag får sova i den också.) Själv köpte jag påskgodis med mig hem. Och sånt måste förstås kvalitetssäkras. I min ursprungsfamilj brukade vi de senaste åren äta Kinderegg efter påskmiddagen. Påskmiddagen omfattade snaps. Men en fick inte gå från bordet förrän en monterat den lilla idiotiska leksaken i ägget. Ibland var det svårt, ibland var det lätt, nästan fusk, när nån fick en hel figur. I vart fall la jag undan ett antal ägg igår kväll innan vi kvalitetssäkrade var sitt. Chokladen var ljuvlig. Anna fick en färdigmonterad bil i sitt, jag fick en figur i småbitar att montera. Jag var spik nykter. Det krävdes nästan ingenjörsexamen ändå för detta. Men jag lyckades! Nu står den pilbågsskjutande figuren i kastet som hänger på en köksvägg.

När jag ändå halkade in på gårdagen kan jag berätta att det blev bokbyte. Jag bytte bok från en av Ninni Schulman till… en annan bok av Ninni Schulman. Och sen passade jag på att fota böckerna ovanpå vårt nya överkast.

Böckerna Vår egen lilla hemlighet och Välkommen hem

Bokbyte från en bok av Ninni Schulman till en annan bok av samma författare. Riktigt bra böcker, men kolla också in överkastet! Supersnyggt det lilla en ser av det – tycker jag!

∼ ♦ ∼

Jobbmässigt har det varit en varierande dag. Roligast var det nog att kommunikationsöva med ytterligare ett team. Jag fick dessutom hjälp att ta fotot av en person som inte ville vara med på bild. Mycket bättre kvalitet än tidigare bilder. Vidare har jag språkgranskat texter och haft en del andra möten kring olika jobb. Och där emellan blev det lunch på ThaiBreak tillsammans med två kollegor. Mums!

∼ ♦ ∼

Ägg och tandpetare

Godis först, tandstickor sen.

I kväll kan vad som helst hända, men en del av det som har hänt skedde på godisfronten. Eftersom jag ska på en ny dejt hos min tandläkare i morgon bitti, får jag nöja mig med kvalitetssäkring av mjukt och inte för segt godis. Och jag glömmer förstås inte att sköta om mina tänder efter prövningarna. Jag fick beröm hos tandläkaren igår för detta och jag blev stolt som en kyrktupp. Nu får vi hoppas att jag överlever morgondagens ingrepp. Jag har blivit utlovad bedövning, men det var nära att besöket avbokades igen. Hur hade det då gått med påskgodisätandet..?

∼ ♦ ∼

På TV-agendan i afton När livet vänder klockan 20 på SvT 2 och Modus klockan 21 på TV4 Där behövs ingen kvalitetssäkring, båda serierna är riktiga kvalitetsserier.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Sociala medier, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.