Lördagen den 24 mars 2018: Ulla di Rulla – med och utan hjul


 Kära dagbok…

Drake gosedjur i fönster

Två lediga dar låg framför mig när jag tog den här bilden…

På fredagseftermiddagen, när en liksom blickar ut mot två lediga dar, känns den tiden oändlig. Nu har den första av de två dagarna snart passerat och jag vet att ledig tid är allt annat än evigt varande. Men jag har gjort både nyttigt och nöjsamt idag och även om jag inte riktigt hann med allt jag tänkt är jag nöjd.

Magen är bättre, nu är det lederna, främst armbågarna, som är besvärliga och värker. På grund av dem sparar jag strykning och lite städning samt kanske biltvätt till i morgon. Jag får se. För riktigt slut är ju ännu inte lördagen… Om jag vilar en stund kanske jag får ny energi och mindre ont så att jag kan fixa nåt av det som återstår..?

∼ ♦ ∼

Jag inledde i alla fall lördagen på sedvanligt vis – med kaffe och läsning på sängen. Men att vakna klockan sju en ledig dag känns irriterande tidigt. I vart fall läste jag ut deckaren i universitetsmiljö och bytte till en av min sambos deckare. Även den boken handlar om makt – fast ur ett annat perspektiv. Nu har jag inte hunnit läsa så mycket i den idag, men en stund i kväll blir det nog.


På förmiddagen skrev jag lite, 
men det är hård konkurrens om mitt skrivbord och min skrivbordsstol. Lucifers nya favoritplats är på skrivbordet och Minis är i skrivbordsstolen. Bara lilla Citrus ville morgongosa.


Innan jag gick iväg för att handla 
med min nya bästa kompis Dramaten  tack snälla Inna för att du gav den till Anna en gång!!! – dammade jag lite, tömde kattpottor, fyllde på sand och sopade. De där Tissisarna har en förmåga att lämna spår efter sig, allra helst på det svarta klinkergolvet i hallen. Sen rullade jag iväg till Torgkassen och Systembolaget. Lite mat behövde jag, men jag passade också på att fylla på både vinskåpet och barskåpet.

 

Buntband och rosa grej till Annas insulin

Fynd som nån hade gömt under mammas Kinamatta i Bokrummet.

När Dramaten var hemsläpad (det gjorde inte susen för armbågarna…) och urplockad var det dags att dammsuga och torka golven i hallen och köket. Nån i huset borrade, så katterna var smått hysteriska. De blev inte mindre hysteriska av dammsugaren, som de verkligen avskyr. Citrus ville in i klädkammaren och gömma sig och Lucifer sprang in under E:s säng. Mini låg länge i Annas fåtölj och blängde på mig, men till sist galopperade även hon iväg. Själv gjorde jag en del märkliga fynd under min promenad med snabeldraken. Under mattan i Bokrummet fanns inte bara smulor, kattsand och damm utan även ett buntband och en plastkåpa till Annas insulinprylar. Nån hade burit iväg dem och gömt dem under mammas rosa Kinamatta.

∼ ♦ ∼

Solen lyste med sin frånvaro idag, men jag ville ändå ta en promenad – det var ju varmt. Dessutom hade jag ytterligare ett par ärenden att utföra på stan. Belöningen blev först ett besök på Myrtos där jag sonderade terrängen för kommande kulinariska upplevelser. Myrtos ligger inte bara i Grekland utan på Stora torget i Uppsala, på bottenvåningen till Kafferummet Storken. Kafferummet drivs av min vän Greken och hans son, medan en av döttrarna förestår Myrtos. Många läckerheter fanns bland hyllorna, så nån gång på väg från jobbet ska jag titta in och handla med mig en påse med nåt gott att tugga på hem.

Alex på Myrtos

Myrtos ligger inte bara i Grekland utan även på Stora torget i Uppsala.


Medan det var lite kyligt på Myrtos,
var temperaturen närmare 50 grader en trappa upp på Storken. Där var byyyst med folk, men jag hittade ett litet ledigt bord där jag kunde inta en bit paj med sallad, en chokladboll och en latte. Joråsaaatte… jag rullade hem…  Utan hjul den här gången…

Nu blir det en stunds läsning, för se wokrätten jag skulle ha till middag är jag inte sugen på efter den sena lunchen på Storken. Kanske svabbar jag av i badrummet och på gästtoan och får aptit. Anna jobbar till klockan 21 och ska bilen tvättas blir det i samband med att jag hämtar henne. Vi får se. Jag måste ändå ut med bilen i morgon, för inramningen av tavlan vi lämnade in är klar och tavlan redo att hämtas. Spännande!

Lugna puckar blir det i kväll. Vi ska försöka orka se Shetland (det är sista avsnittet!), men kommissarie Maigret-filmen spelar jag in. Klockorna ställer jag fram en timme innan vi sussar. Jävla sommartid

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.