Torsdagen den 22 mars 2018: En bra blandning av fest och jobb


 Kära dagbok…

Citrus lutar sig mot armstödet

Citrus är uppenbarligen trött efter nattens kattfest…

I morse när jag klev upp såg det ut som om det hade varit fest hemma. Kattfest. På det svarta klinkergolvet i hallen fanns spår av springande tassar. En kan undra om djuren hade fått upp låset till ytterdörren och varit ute och svirat också. I Bokrummet var en mattkant uppvikt, troligen i jakt på nåt låtsasdjur eller en farlig fluga som kanske försökt gömma sig därunder. I vardagsrummet låg två råttleksaker, varav den ena piper när en rör den, så den brukar vi gömma nattetid. Djuren själva låg uthällda på diverse ställen. Uppenbarligen var de utfodrade, för jag hittade rester i deras matskålar. Jag var så trött i morse, men min stackars sambo, som har ledig dag idag, var gissningsvis uppe och gav dem mat. Vilket härligt liv, egentligen, att vara katt hos oss… De får mat och de äter, skiter, leker och sover. Citrus hittade en ny sovplats igår på en sidenkudde i en korg i klädkammaren, men nya favoritstället är uppenbarligen Annas fåtölj. Den lägger den lilla beslag på så snart Anna inte sitter där. För se sitta/ligga i knä är inget för Citrus.

∼ ♦ ∼

Fyrisån vid St Olofsgatan

Det är mycket is kvar.

I morse var det fem grader kallt och soligt. I hamnen har en krogbåt kantrat och sjunkit på grund av isen. Det är rätt mycket is och snö kvar, men vårsolen är stark. Under dagen gjorde den ett bra jobb. En kan börja tro på att det blir en vår.

Idag på jobbet har jag haft övning i kommunikation med team nummer två, Lärande och studieadministration. Det var lika spännande som det första teamet jag träffade i tisdags. Jag gillar helt klart att vara bland människor och inte bara babbla utan lyssna. Uppläggen vid övningarna blir ungefär desamma, men jag försöker känna in vad som funkar. Nån dag efteråt söker jag återkoppling hos ett par av deltagarna och teamledaren. Det är alltid bra att få veta vad de tyckte och kände och om övningen gav nånting, vad jag kunde ha pratat mer om, vad jag kunde ha pratat mindre om etc. Roligast var förstås att få höra av första teamet att de hade nytta av det vi pratade om och att de gillade mitt sätt att förmedla kunskaper. Eller kanske var det ännu roligare när en person ur dagens team ställde några kompletterande frågor när vi sågs vid automaten för att ta kaffe på lunchen. För mig visar det ett intresse och ett engagemang för kommunikationsfrågor – och sitt arbete.

Team Lärande och studieadministration

Team Lärande och studieadministration löser kommunikationsproblem. Min panna, nederst till vänster i bild, har djupa veck.


Och så har jag skrivit lite på intranätet
och börjat kika på inkomna arbetsprover på engelska i en upphandling samt vinkat i par till en före detta kollega vid ett annat universitet i staden. Det blev en bra blandning på arbetsdagen – som så ofta. Inte alltid, men ofta.

∼ ♦ ∼

Min älskling skämde bort mig genom att tvätta mina kläder igår. Idag lagade hon mat åt mig. Jag har slarvat med kvällsmaten två kvällar i rad eftersom jag har varit ensam med katterna. Och jag äter inte samma mat som katterna utan smörgås. Jag kikade på ytterligare ett gripande människoöde igår kväll på När livet vänder efter smörgåsätandet. I afton blir det lite mer lättsamt tittande på antikviteter i Kumla. Jag amatörvärderar via appen, förstås. Till det intar vi nog innehållet i kartongen nedan. Min friskvårdstimme – jag har rätt till en timme i veckan och förra terminen tog jag ut fyra halvtimmar – som jag tog idag innefattande nämligen en promenad bland annat till en bokhandel (vi har inte den senaste Anne Holt-deckaren!!!) och till butiken på hörnet. Det är inte alls bra för figuren att bo i samma hus som ett bageri…

Kartong med bakelser från Trillers

Nåt gott att tugga på till kvällskaffet blir det i afton.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Torsdagen den 22 mars 2018: En bra blandning av fest och jobb

 1. Anne CE skriver:

  Oh nej, att bo vid ett bageri skulle sannerligen inte vara bra för mig heller. Just nu har sambon fått för sig att banta och eftersom han vanligtvis står för matlagningen så får jag leva på sallad – jag skulle verkligen ha uppskattat ett bageri i närheten just nu 😉

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är livsfarligt. Det tar två minuter att gå dit och köpa bakelser, tårtor, vetebröd, kakor… Och sen har de sallader och lunchsoppor också… Här försökte vi hålla igen ett tag, men. Samtidigt, tack vare mina promenader till och från jobbet kan jag faktiskt unna mig lite sött utan att lägga på mig (så mycket, i alla fall…) Bantande sambor är… mindre roliga…

   Gillad av 1 person

   • Anne CE skriver:

    Ha ha… jo jag förstår att det finns vissa risker med bageriet 🙂
    Japp, bantande sambor är mindre roliga. Han är förvisso trevlig och han bjuder fortfarande på mat men…. jag, du förstår vad jag menar 😉

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Märkligt det där, eftersom jag inte är så mycket för bakelser… ehum… Men bullar, kakor, mazariner…
    Sambor är ofta trevliga, fast när de står i banten kan det bli lite… friktion parterna emellan. Ja, jag fattar, tror jag. 😛

    Gilla

 2. FEM skriver:

  Och här är ytterligare en bantande, tråkig sambo! Har tänkt mig att bli toksnygg i bikini i sommar och håller igen på det mesta just nu. Får se hur länge jag orkar. Tyvärr har kylan snön och alla isiga gångvägar gjort att jag inte kunnat ta några långpromenader. Men det kommer det också, var så säkra. :):)

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men jisses! Bara du inte försvinner helt, FEM!!! 😮 Jag bantar inte ett dugg, men tack vare morgonpromenaderna har jag lättat några kilon. Rätt snorhalt här också på sina ställen, men eftersom jag går genom stan har det oftast varit OK. Utom utanför jobbet. Där har vi haft en knagglig isbana. 😦

   Gilla

 3. FEM skriver:

  Jag har ju ett REJÄLT traktordäck som behöver komma bort. Det syns inte så mycket för jag har för det mesta stora tunikor och långa raka t-shirtar. Men det känns att det finns, om en säger så.
  Promenader till och från jobbet vore perfekt. Det funkade ju förut när jag jobbade i Motala. Nu blir det rätt långt om jag ska ta mig till Linköping.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja till Linköping kan du ju inte promenera. 😱 Förstår att det blir mycket sittande för dig. Jag gick ner så fort jag började röra på mig (promenera till jobbet) plus att jag äter bättre (oftare mat och grönsaker än mackor) numera. Men traktordäck finns det fortfarande här…. 🚜 Jag har svårt att tänka mig att utöva nån form av motion annat än promenera – och då gör jag ju det för att komma till jobbet och för att komma hem, inte för att jag tycker att motion är roligt. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.