Vårdagjämningen 2018: Snö, slö och hopp från tak – deklarerat och klart!


 Kära dagbok…

Våren gjorde visst paus i natt, trots att det är vårdagjämning idagDet har snöat. De bara trottoarerna är nu täckta med vitt skit igen – och under det is. Det är fortfarande farligast utanför mitt jobb där det är en veritabel skridskobana. Förskräckligt att inte fastighetsägaren gör nåt åt isen. Jag bara väntar på en katastrof. Samtidigt var det en fin morgon med lite sol och ett par, tre minusgrader. Men snorhalt, som sagt, och värst utanför universitetets byggnader Gustavianum och Segerstedthuset. Det vill säga byggnader som universitetet hyr eftersom det inte får äga byggnader.

Hus vid Odinslund

Det har snöat trots att det är vårdagjämning. Här några hus vid Övre Slottsgatan, fotade från Odinslund.

∼ ♦ ∼

Arbetsdagen var nästan en enda lång laddning inför pilotshowen om kommunikation. Jag skrev några texter och grejade med diverse samt förberedde mig mentalt och praktiskt. Ytterligare en inbjudan från ett nytt team trillade in under dagen, så sammanlagt är det nu fem team som har bokat in mig. Det är roligt att teamen är på och intresserade. Jag hoppas det blir många spännande diskussioner. Eftermiddagens övning blev väldigt lyckad från mitt håll sett. Och jag tror att de från Team Linux som kunde delta också var nöjda. Här är några av dem. Jag fick tillåtelse att fota, men jag har maskerat just in case.

Delar av Team Linux tränar kommunikation

Delar av Team Linux tränar kommunikation. Den galna föredragshållaren i fronten är Petite (nåja…) Moi.

∼ ♦ ∼

Kycklingpytt med ägg och grönsaker

Färggrant men godare har vi ätit.

Jag var ganska utmattad när jag traskade hem genom Uppsala. Lustigt nog kände jag mig samtidigt energipåfylld. Det brukar bli så. Jag gick och tänkte på hur jag måste försöka känna att Uppsala är hemma. Det är svårt. Det blir liksom inte det fullt ut trots att jag trivs jättebra i vårt nya hem på Main Street. På S:t Per handlade jag med mig lite diverse som behövdes till en enkel kvällsmåltid (läs: smörgås). I kväll är jag nämligen ensam med Familjen Katt eftersom min mänskliga sambo arbetar. Då ställer jag mig inte vid spisen och lagar mat, precis. Igår åt vi emellertid tillsammans. Medan jag gick med sopor och vattnade krukväxter fixade Anna kycklingpytt från frysdisken med stekta ägg och grönsaker till. Det blev en väldigt färggrann måltid, men vi var överens om att vi hade ätit godare mat. Till exempel var det  mycket morötter i pytten och den som känner mig vet att det enda jag gillar med morötter är färgen.

Och när jag kom hem tog jag tack vare vännen Agneta tag i deklarationen. Varmt tack för hjälpen!!! Nu är den granskad, ändrad och inskickad till tillsammans med bilagan för försäljning av bostadsrätt. Tjolahopp! Bonusen var förstås att få prata med Agneta, men till sist slickade Lucifer – i sin stora hunger – till och med på en pall så jag blev tvungen att avsluta och utfodra mina håriga sambor. Då plingade det på dörren… Ytterligare en trevlig granne! (Det bor ju bara trevliga människor här på Main Street!)

∼ ♦ ∼

I kväll är det säsongspremiär för GW:s mord på TV4. Det spelar jag in på DVD-hårddisken eftersom jag ska hämta Anna från jobbet just när det går – och dessutom vill hon också se programmet. Jag ska läsa lite i stället och gå och slänga fler sopor. Igår kväll läste jag ut en deckare/psykologisk thriller som handlade om ett presumtivt självmord – en man hoppade från ett tak. Jag bytte till en annan deckare och lustigt nog inleddes den på samma sätt – en man hoppar från ett tak (egentligen klocktorn). Frågan är om det handlar om självmord eller inte… Medan boken jag läste ut igår utspelar sig i den politiska världen i Stockholm, sker hopp nummer två i en fiktiv universitetsvärld i Västergötland. Så långt är det det enda som skiljer böckerna åt (jag är 50 sidor in i den till höger i bild).

Böckerna Louise och Den fjärde pakten

Bokbyte från hoppande man i Stockholm till hoppande man i Västergötland.

∼ ♦ ∼

Nu ska jag softa en stund. Familjen Katt håller redan på med det efter maten, även om mamma Mini ibland verkar tro att hon är häst såsom hon galopperar fram och tillbaka. Men när hon sover ser hon mer ut som en svart och vit falukorv. Tisslingarna är slögosiga och jag känner mig rätt mycket detsamma efter en innehållsrik dag på jobbet…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.