Camilla-dagen 2018: Kringelikrokigt oförskämt, renoverat husligt och ingen mer nätshopping från Apotek Hjärtat


 Kära dagbok…

Orange tulpaner

Tulpanerna hemma på köksbordet är i alla fall raka.

Det kan inte alltid vara en rak väg i livet. Men ibland när vägen är för kringelikrokig flyr jag in i läsningen närhelst tillfälle ges. Det är svårt för mig att hantera vissa saker, vissa mänskliga beteenden, för jag förstår inte. Det känns som om jag straffas. Och lika snabbt kan den straffande handen bli smeksam. Sånt beteende gör mig misstänksam och orolig. Vad ligger bakom? Ligger problemet hos mig eller hos andra? Jag orkar inte alltid vara den som tar upp dessa jobbiga saker till ytan. Därför låter jag det vara den här gången – till dess att det löser sig. Eller jag exploderar. För jag är på väg att bli riktigt arg. Jag är för gammal för att bli behandlad på det här sättet. Det är oförskämt och inte respektfullt mot mig som person. Dessutom, om det bara är fel på mig och mitt, varför valdes jag ut? Varför ska jag behöva stå ut med att bli förlöjligad, smutskastad och mer eller mindre tillintetgjord?

Lyktor

∼ ♦ ∼

Taket i Universitetshuset

Taket i Universitetshuset.

I morse skulle jag inte direkt till jobbet i SegerstedthusetJag skulle till ett möte i Universitetshuset. Eftersom mötet inte började förrän 8.30 passade jag på att fota lite utanför och inuti den nyrenoverade byggnaden. Det är verkligen ett häftigt hus och jag beundrar dem som har lyckats göra renoveringen så bra. Mötet var av blandad art, däremot. Somligt var intressant och lärorikt, annat mindre intressant och snudd på sövande. Förutom fotograferingen var det roligaste med mötet att prata med nya och gamla bekantskaper i universitetsvärlden. Inte bara roligt, dessutom, utan nyttigt.

Jag rekommenderar varmt ett besök på Universitetshuset. Det öppnar klockan 8 på vardagar. Här är några fler bilder som jag tog idag:


Tillbaka på jobbet igen 
ägnade jag resten av dagen mest åt att textgranska intranätsidor översatta på engelska. Jag och en kollega bollar dessa sidor, först de svenska, sedan de engelska. Strukturen på sidorna och delvis innehållet behöver göras om när projektet de handlar om går över i förvaltning. Min kollega har gjort ett väldigt bra grundjobb och min roll är att vara lite petig.

∼ ♦ ∼

Gustavianum

Gustavianum – här var jag igår och härifrån halkade jag till Luthagens livs för att hämta ett paket. Aldrig mer nätshopping från Apotek Hjärtat!

I kväll var vi tre vid matbordet. Dessutom har vi tvättstugan och det behövs, för tvättkorgen är full. Jag fixade maten, medan Fästmön fixade tvätten. Det är både När livet vänder del två och säsongsstart av Modus i kväll, men det vet jag inte om det blir tillfälle att se att se. Ute är det grått och trist, men tack och lov varmare. Då blir det emellertid snorhalt i stället. Det känns verkligen skönt att flyttfirman kommer och hämtar tomkartongerna i morgon bitti, så jag slipper ge mig ut med dem. Igår fick jag, efter nätverksträffen i Gustavianum, halka iväg till Luthagens livs och hämta ett paket från Apotek Hjärtat. Det innebär att jag hädanefter inte nätshoppar från Apotek Hjärtat, för det hade varit enklare att köpa varorna i söndags på StormarknadenAldrig är en nöjd… Jag bjuder på en avslutande bild på Gustavianum, för till och med mina ord tar slut ibland.

∼ ♦ ∼

PS För den som är intresserad av böcker och läsning var det bokbyte igår, från sjuksystrar till en syster som ges bort.

Böckerna Lätta ditt hjärta och Och bergen svarade

Bokbyte blev det igår. Båda böckerna handlar om systrar – fast av olika sort.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Camilla-dagen 2018: Kringelikrokigt oförskämt, renoverat husligt och ingen mer nätshopping från Apotek Hjärtat

 1. Anne CE skriver:

  Åh det huset har jag tillbringat många timmar i, just då såg jag nog inte skönheten i det men kanske jag skulle göra det nu om jag gör ett återbesök.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag pluggade faktiskt bara en enda termin i det huset. Först blev det några terminer på Humanistcentrum (numera Ekonomikum) och en termin på Gustavianum också. Återbesök rekommenderas, Universitetshuset är renoverat.

   Gillad av 1 person

   • Anne CE skriver:

    Vi var överallt vi 🙂 Tror inte vi riktigt fanns plats för oss – ha ha. Till och med på slottet vid något tillfälle. Ekonomikum var ganska vanligt förekommande liksom gamla och nya juridikum. Det som idag kallas engelska parken (då tror jag det var fysikum, kemikum och nått mer) stod också på agendan ibland. Sociologen fick också något besök liksom något som låg nere i Luthagen längs någon liten gata som jag inte minns vad den heter. Vi blev med andra ord beresta i hela Uppsala 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    👍🏻

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.