Fredagen den 2 mars 2018: Samboskap för magiska händer och tretton tummar i en hand


 Kära dagbok…

Ensam hos mäklaren

Idag var jag ensam hos mäklaren.

Dagens stora händelse har förstås varit att jag har träffat mäklaren och min köpare, lämnat nycklarna till mitt gamla hem och löst några bolån. Jag har också betalat in preliminär skatt på mitt skattekonto, så jag var inte miljonär särskilt länge den här gången heller. Det här var nog trots det mitt livs stora affär. Andra kanske rycker på axlarna och tycker att det är småsummor. Inte jag. Sen känns det självklart konstigt att det är över nu. Borta. Det som var mitt hem i nästan 24 år ska bli nån annans hem. Sånt sker inte… lättvindigt i min värld. Därför känner jag lite sorg, för hade det inte varit för rökande, grillande grannar som älskar att ha +20 pers på middag/fest i lägenheten/på uteplatsen, då hade jag nog inte flyttat så här snabbt.

Malmkronan i taket i bokrummet

Anna har fixat så att malmkronan lyser ner på våra böcker. Jag har bytt en glödlampa som hade pajat.

Den som har följt min flytt tänker säkert att inte heller flytten var nån stor grej som skedde snabbt – den tog tid. Ja, tid tog den, men vi bestämde oss snabbt. Och ja, det finns stunder när jag känner att vi kanske bestämde oss alltför snabbt. Dessa stunder och tankar får jag knuffa åt sidan, för nu är det som det är. Vi måste göra det bästa vi kan för att det ska bli ett bra och lyckligt hem.

I kväll har yngste bonussonen kommit för att bo hos oss i två veckor. Det ska bli roligt att inte bara vara katter och gamla tanter. Och min sambo har gjort mig väldigt, väldigt lycklig idag på förmiddagen genom att fixa malmkronan så att den sprider sitt ljus från taket ner i bokrummet. Kronan har ett ekonomiskt värde, men främst är den ett kärt minne som har följt mig från barndomen. Den var nämligen mina föräldrars vardagsrumslampa från deras första, gemensamma hem på Sjögatan 18 i Motala till mammas sista hem på Timmermansgatan 7, något kvarter därifrån. Tack älskling!!!

Antikintresserad i Alvesta 1 mars 2018

Inget fel på intresset, men kunskaperna fattades när jag amatörvärderade från Alvesta.

Igår kväll var hemmet allt annat än lyckligt, dessvärre. Diskmaskinen fick spel och började pipa och varna. Jag hade satt på den. Det är som om allt jag tar i vad gäller tekniska prylar går sönder. Det började med knoppen till kaffebryggaren (en reservknopp funkar inte heller att ta till eftersom den trasiga inte går att skruva ur), fortsatte med kolsyremaskinen, gick vidare över stereon som jag inte lyckas koppla ihop på rätt sätt med Annas TV och igår var det alltså diskmaskinen. Suck… Anna lyckades så småningom få igång den igen, medan jag försökte fokusera på att fly verkligheten genom att amatörvärdera på Antikrundan från Alvesta. (Det gick inget vidare.) Men Anna medgav att hon inte visste vad hon hade gjort för att få tyst på pipandet och få igång maskinen igen. Hon har verkligen magiska händer, medan jag har tretton tummar i varje hand. Minst. Och jag ska klara av att deklarera… Maj gadd…

∼ ♦ ∼

Skrivbordslunch

Idag blev det jobb samtidigt som jag åt lunch.

Eftersom besöket hos mäklaren skedde kring lunch fick det bli en arbetslunch/skrivbordslunch för mig. Jag åt ostsmörgås som jag köpt nere hos Fazer och drack varm choklad gratis från kaffemaskinen. På väg till maskinen träffade jag en gammal bekanting från ett annat universitet. Det var roligt att språkas vid en stund. Utöver det har jag jobbat på med diverse prylar, till exempel intranätet, nyhetsbrevet med mera. Eftermiddagen gick fort och det kändes konstigt att ta bilen hem när jag har så nära. I kväll har det beställts tacos och det var jag förstås inte emot. För mig blir det en vegetarisk sort. Gissningsvis hjälps vi åt med matlagningen. Jag ska försöka att inte ha sönder nån maskin med mina otekniska händer. En kniv att skära grönsaker med kan jag nog hantera. Sen ska jag vila och ladda för morgondagens kamp med vinden.

Citrus på sidenkudden

Jag ska vila och ladda inför morgondagens kamp med vinden – fast inte på sidenkudde som lilla Citrus.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredagen den 2 mars 2018: Samboskap för magiska händer och tretton tummar i en hand

  1. Irene Sjöberg skriver:

    Grattis till samboskapet! Jag önskar dig och din kära ett riktigt gott liv ihop i en boning. Massor av tumme upp och kram från Irene!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.