Måndag kväll den 12 februari 2018: Allt är inte packat än, men champagnen är på kylning


 Kära dagbok…

62 lådor med böcker

62 lådor med böcker…

Snart går den här dagen mot sitt slut. Det sista dygnet i gamla hemmet är påbörjat. Hemmet, som nu är packat i lådor. Lådor, som inte räckte… Ja, det är sant. Inte bara var packarna en decimerad skara (två i stället för tre), de hade minsta bilen och inte tillräckligt med flyttkartonger. En av dem var borta närmare en timme för att hämta fler lådor. Ändå räckte det inte, så det sista packar de i morgon, samma dag som flytten. De hade arbetsdag till klockan 16, men var härifrån strax efter klockan 15. Ingen idé att vara kvar när inget fanns att packa i. Bara böckerna tog 62 kartonger i anspråk…

Men det var två flitiga manspersoner som packade. Den ena var så flitig att han packade sånt han inte skulle packa, till exempel plastporslinet som jag skulle äta på i kväll och i morgon bitti och plastmuggarna till kaffe. För att inte tala om mina sunkiga diskborstar som efter användning här i morgon bitti skulle kastas… Fast jag grävde lite i lådorna och köket och hittade allt jag sökte utom en handduk. Som ”straff” la jag ner lite annat grejs.

Här är så fullt med lådor att jag inte behöver fälla ner några persienner till natten. Men de har packat bra och inte för mycket i varje låda, så att till och med jag kan lyfta lådorna. Därför ser det bra mycket mer ut än vad det är.

 

Yoghurt och ost

Yoghurt och ost – den sista måltiden i gamla hemmet.

Eftersom packdagen slutade så tidigt åkte jag till Fästmön och hämtade några av hennes kartonger med mera och for till nya hemmet. Stannade där en stund och packade upp en del och, viktigast av allt, ställde champagnen på kylning. Funderade på vart jag skulle åka och äta, men hade ingen lust att varken åka nånstans eller äta. Det blev yoghurt med müsli och en gammal ostbit i New Village. Men innan dess ringde jag Annas snälla mamma, för nu behöver jag hjälp igen. Snacka om att jag överutnyttjar min snälla, hjälpsamma svärmor… Varningslamporna i bilen lyser utan att slockna under färd nu, trots att de funktioner som då inte ska funka funkar. Jag ska ringa verkstan typ på torsdag eller nåt. Nu är det flytt. Annas snälla mamma lovade att ställa upp med hämtning och skjuts till verkstan sen när jag får tid, för verkstan ligger lite off och nästa vecka är jag tillbaka i tjänst igen. Det brukar vara svårt att få lånebil när en behöver till verkstan snart. Och nästa vecka har jag tid hos glasmästaren för byte av vindrutan. Kanske behöver Clark Kent* byta chaufför också???

∼ ♦ ∼

Helt klart är jag bra på att köra sönder bilar och samla på böcker. Men jag är inte bra på heminredning. Randigt på rutigt, nä, idag såg till och med jag att det var skitfult och tog bort mattan.

Randig matta på rutigt golv

Randigt på rutigt… Skitfult!


I morgon flyttar jag. Det är nästan 24 år sen sist…

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Måndag kväll den 12 februari 2018: Allt är inte packat än, men champagnen är på kylning

 1. Nämen, åh har ni flyttat nu alltså, ser att inlägget är från 12.2 och jag har inte läst bloggar på ett tag. Hoppas allt har gått bra för er, trots strul som bilar..och kartonger.. 🙂

  Gilla

 2. rexxmaster skriver:

  Men var har du tagit vägen? Ska vi anordna en skallgångskedja?

  Gillad av 1 person

 3. etuna1 skriver:

  Hoppas allt har gått bra med flyttandet! Känner igen mig då det gäller kartonghavet. Man förstår inte hur mycket grejer man har förrän de är nedpackade.
  Vet inte hur många gånger i har rensat; både före, under o efter flytten….

  Gilla

 4. annanilssonspets skriver:

  Hoppas allt gått bra och att ni inte är allt för utmattade.

  Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.