Söndagen den 11 februari 2018: Andra kan ha fel, men jag är skurken eller Rutigt och randigt


 Kära dagbok…

Lista kaffe och bok

Jag skrev en lista i morse i stället för att ta sovmorgon.

Den enda dan på länge som jag kunde ta sovmorgon – och vad händer? Jag vaknade klockan sexochnånting. Till sist gav jag upp, klev ur sängen, smorde Linnex på min värkande kropp och fixade kaffe. Jag återvände till bädden, men mest för att skriva en lista på det som skulle utföras idag. Det blev en liten stunds läsning också i min bok på gång, fast koncentrationen och tankarna var på annat håll.

Den som tror att jag inte vet vad det är för dag har fel. Den som tror att jag är alltigenom hård har fel. Men jag tycker inte om att straffas för att jag gör det som är rätt och det sänker humöret, nåt jag inte tänker be om ursäkt för, dock. Nu kretsar inte allt kring mig. Samtidigt är det jag som är orsaken för att jag vill ha ett bättre liv än det jag har levt. Nej, den som tror att livet är enkelt har också fel.

(För den som undrar har jag hört av mig och jag har även sänt nånting. Till svar har jag fått total tystnad. Och det förstår jag, det är ju jag som är skurken. Kontakt har uppträttats.)

∼ ♦ ∼

Kablar på baksidan av en stereo

Koppla ur gick bra, men koppla ihop igen…

Jag började beta av min lista för att bryta strax efter klockan tio när jag ringde Annas snälla mamma för att tacka för hjälpen och höra hur de mådde efter gårdagen. Allt var bra med dem båda och det var gott att höra att jag inte hade kört slut på dem. I morgon är det Fästmöns tur att få hjälp av sin mamma. Jag har ju ingen mamma, så jag var evigt tacksam att Annas snälla mamma hjälpte även mig.

På listan står diverse saker att göra (jag är inte färdig än), bland annat att koppla ur stereon i vardagsrummet ur TV:n och DVD:n. Det var lite mickligt och framför allt dammigt. Hur jag ska koppla ihop allt sen tror jag att jag har koll på. Tror, alltså, vet gör jag inte…

Morgonrock och pyjamasbyxa i nya sovrummet

Redo för pyjamasparty i nya hemmet.

På listan stod också att åka en tur till nya hemmet. Jag hade bestämt att ta dit den trasiga antika karmstolen så att inte flyttkarlarna har sönder den helt samt lite diverse till kök och badrum främst. Bara det att jag själv hade sönder stolen när jag bar ut den i bilen. Den är inte ohjälpligt sönder, utan armstödet som lossnade kan limmas på med trälim. Det gäller bara att skaffa. Stolen liksom några tomma kartonger, två kassar med galgar och en bag åkte jag upp med till vinden. (Jag hälsade i förbifarten på närmaste grannen, en man i min egen ålder som verkade trevlig och normal, framför allt.) I källarförrådet ställde jag hatthyllan till bilen. Det är ingen idé att sätta på den än eftersom baksätet är fällt för att kunna frakta grejor.

Pallar med randiga dynor på rutigt golv

Inredningsexperten har varit framme.

Jag hade också med mig två pallar med dynor så att det ska finnas nåt att sitta på. Köksgolvet är visserligen snyggt men hårt. Sen kan en väl säga att dynorna (randiga) inte matchar golvet (rutigt) så bra. Men jag har aldrig hävdat att jag är nån inredningsexpert. Eller jag må ha gjort det – ironiskt menat, som i bildtexten. Resten av mina kläder tog jag till min nya garderob, förutom det jag behöver använda fram till flyttdagen. Och så hängde jag upp pyjamasbyxorna på sovrumsdörren tillsammans med en morgonrock, för det lär inte bli några pyjamaspartyn i New Village de närmaste dagarna.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Ironi, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndagen den 11 februari 2018: Andra kan ha fel, men jag är skurken eller Rutigt och randigt

  1. Anne skriver:

    Jag tillhör dem som alltid, och jag menar alltid, har lite för bråttom. Detta brukar resultera i en allmän förvirring hos mig själv när saker ska sättas ihop igen. Bara tänkt dig med din stereo 😉 Det är tur att du är lite mer organiserad än vad jag är (vilket i och för sig inte är så svårt med tanke på hur jag ÄR).

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.