Fredagen den 9 februari 2018: Nu är vi med nytt hem!


 Kära dagbok…

Allt om mitt hem tryckt på pärmrygg

”Allt om mitt hem” står det på pärmen om vårt nya hem. Och pärmen innehåller det mesta.

Idag var dagen när vi skulle göra slutbetalningen för vårt nya hem och få nycklarna. Vi var mycket spända, förstås, och i alla fall sov inte jag så där jättebra. Efter att ha hämtat Fästmön hemma hos sig for vi till mäklarkontoret där vi inte bara träffade mäklaren utan en genomförkyld säljare. Vi höll vårt avstånd även om vi helst av allt hade velat kramas och dansa runt. Bara det att få ha varit mångmiljonär en stund idag är ju världens känsla… För det är så häftigt och jag har längtat så mycket efter att få lämna slummen och flytta in till stan. Vid ett av tillfällena idag när jag kånkade ut grejor från mitt hem till bilen höll jag på att bli galen på grannungarna. Föräldrarna lyste förstås med sin frånvaro, men de är annars trevliga. Det är bara ungarna som kan vara rätt hemska. Men idag har vi hälsat på en ny granne som verkade ännu trevligare och vänligare. Det här blir nog bra.

Det värsta är att vi bor i samma hus som ett bageri. Livsfarligt – på ett härligt sätt, förstås! Och dit in slank vi förstås när vi hade kört två lass eller tre. Jag minns faktiskt inte. (Jag vet bara att jag har kört tre lass från min lägenhet och två från Annas av sånt som flyttfirman inte tar och kläder.) Anna bjöd på räksallad till lunch. Det blev ingen knasboll till kaffet, men jag gillade muggarna stenhårt – Lilla My är en klar favorit.

 

En ängel på väggen

En hemmets ängel i vårt nya kök.

Lilla Anna skulle tyvärr jobba i kväll, så hon stannade kvar i nya hemmet och packade upp lite köksgrejor och kläder medan jag körde en sväng ensam. En hemmets ängel hann hon få upp på väggen också. Jag är mycket nöjd för alla mina kläder är nu i nya hemmet – även fracken – men utom den rena tvätt som hänger över badkaret i New Village och de enstaka plagg som ligger i garderoben här så jag klarar de sista dagarna.

Jag har också kört en del matvaror, typ kryddor och konserver, och väldigt många av mina krukväxter. Vi får se hur det går med katterna och krukväxterna…

I morgon får jag assistans av Annas snälla mamma och hennes L. Ja, de ska inte bära, men genom att köra med två bilar går det snabbare att frakta dit sånt som flyttfirman inte ska ta. De är så himla gulliga som erbjuder sig att hjälpa även mig – Anna jobbar tyvärr i helgen.

 

Skittrött på köksgolvet i nya hemmet

Skittrött på köksgolvet i nya hemmet speglar jag mig i spisen som jag behöver en instruktionsbok för att kunna hantera.

Erbjöd hjälp gjorde även vännen Jerry och det betyder mycket att veta att jag faktiskt kan få hjälp om jag behöver. Ryggen har ännu så länge hållit, men jag känner att jag har ont i större delen av resten av kroppen. Vänster arm är värst. Det blir intressant att se hur jag pallar morgondagen. Då ska vi frakta några tyngre lådor, resten av krukväxterna och drycker.

Jag var uppe en sväng på vinden med några väskor. Där har vi gott om utrymme för sånt vi inte ska använda. Men sen satte jag mig ner en stund på köksgolvet (vi har ju inga möbler på plats) och bara kände hur jävla slut jag var. På väg till New Village handlade jag på ICA Heidan. Det fick bli en kycklingsmörgås till kvällsmat och uppvärmt kaffe innan jag hämtade Anna från jobbet och körde hem henne till Fänriken. Nu ska jag ta kväll och glo på en deckare på TV och ta en GT* innan jag stapplar i säng. I morgon kommer assistansen klockan tio.

∼ ♦ ∼

Men innan jag avslutar det här inlägget vill jag skryta om min förmåga som amatörvärderare på Antikrundan. Uppenbarligen är jag utvecklingsbar och förbättrar mina kunskaper, för igår fick jag diplom som antikkunnig.

Antikkunnig i Kumla

Antikkunnig i Kumla, var jag minsann igår. Skryt, skryt!


För den som föredrar bokprat
kan jag meddela att det blev bokbyte igår kväll från en rätt jobbig relationsroman till en väldigt annorlunda relationsroman om en judisk kille. Jag har bara hunnit läsa ett kapitel i den senare – och det bådar gott.

Böckerna Stora små lögner och Judas

Bokbyte från jobbig relationsroman till annorlunda dito.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredagen den 9 februari 2018: Nu är vi med nytt hem!

  1. MarveW skriver:

    Åh, jag drömmer om att bo nära ett bageri. Hoppas att du kommer att trivas i ditt nya hem.

    Gilla

  2. veggiehäxan skriver:

    Lycka till med nya hemmet!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.