Max-dagen 2018: Att leva i låda är inte roligt, men tiden krymper


 Kära dagbok…

Namn utanför porten

Här finns vi, vid samma knapp, bland våra nya grannar.

Gårdagskvällen blev blöt. Alltså, det var inte så att jag drack en massa alkohol – det regnade och regnade och regnade. Men vädereländet glömde jag när jag fick ett väldigt speciellt foto via e-post. Jag visste att våra namn skulle komma på plats utanför vår nya port, vid portknapparna, men att se dem dels stå vid samma knapp, dels bland våra blivande grannar var en obeskrivligt skön känsla. Ännu återstår emellertid dagar innan vi får ny adress. Fast tiden krymper… Att leva i låda är inte roligt, att sälja ut delar av sitt hem för att vi har dubbelt känns bra, om än tomt. Jag klarar mig utmärkt utan soffa och gästsängen går bättre att sova i än dubbelsängen. Däremot köksmöblemanget… det blir jag av med på söndag. Efter det får jag stå vid en köksbänk och äta eller sitta i en reclinerfåtölj vid glassoffbordet i vardagsrummet alt. ha en bricka i den smala gästsängen när jag ska äta. Men allting går – en kort tid, i alla fall.

Backspegel och snöig bakgrund

Splosch-väder i morse. Jag ville inte gå ur bilen, knappt.

I natt sov jag med öppet fönster, för det var två plusgrader när jag gick och la mig. Regnet avtog under natten och tog ny fart i morse. Lagom tills jag skulle åka till jobbet, ungefär, blev regnet till blötsnö av värsta sorten. Du vet, en sån där sort som det sploschar om när en går på den och som lär bli fruktansvärd om den fryser på. Om och om, den lär frysa på till i morgon bitti i alla fall. Sen hoppas jag att snön drar åt h-e, för jag har bestämt att februari 2018 ska bli vårmånad – i Uppsala, i alla fall. Jag längtar efter att få sitta på vår nya balkong och ta en kaffe eller en drink och se ut mot domkyrkotornen. Se träden utanför knoppas, trivas med grannar som är normala och framför allt slippa rökeländet. Jaa, jag längtar och jag är redo för en ny fas i livet, om än lite nervös. När en har levt ensam i många år och sen ska bli sambo med en annan vuxen, en tonåring och tre busiga katter kan en bli lite pirrig.

∼ ♦ ∼

Idag gjorde jag nästan bara roliga saker på jobbet. Till exempel jobbade jag Tillsammans med Tjifen med struktur och innehåll på ett gäng intranätsidor. Vissa sidor skulle dessutom flyttas, andra skulle läggas till och några skulle uppdateras. Det gällde att hålla tungan rätt i mun. Mitt nyhetsbrev ska publiceras i morgon förmiddag och det gjorde jag färdigt för publicering under eftermiddagen. Upphandlingen jag har varit inblandad i ska ha anbudsöppning nästa vecka och det känns riktigt spännande!

Tangentbord med snabela

Jag jobbade @work – idag med struktur och texter.

∼ ♦ ∼

Mobilförbud skylt

En ny lag gäller från och med idag och innebär att det är förbjudet att köra med mobilen i handen. HURRA för den lagen!

Sist men inte minst: HURRA! Idag träder en ny lag i kraft som innebär att det är förbjudet att köra med mobiltelefon i handenDen nya lagen gäller faktiskt inte bara för vanliga personbilsförare utan även när man kör till exempel moped, traktor, taxi, buss, motorcykel och lastbil. Den som bryter mot lagen kan få böter eller bli av med körkortet. Jag välkomnar den här lagen, för jag har sett så många galningar på den korta sträckan till och från mitt jobb att jag ibland inte kan förstå att jag och andra har klarat livhanken. För händer det nåt är det ju inte endast den mobilsurfande eller -pratande föraren som drabbas utan även andra runt omkring. För den som vill läsa mer har Transportstyrelsen några bra frågor och tydliga svar!

∼ ♦ ∼

Nu ska jag ta upp ett antal lösa trådar (kablar) och sen blir det fokus på amatörvärderingar – torsdag = Antikrundan. Spänningen på TV fortsätter sen med Gåsmamman.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.