Annabelle


Ett inlägg om en bok.Lina Bengtsdotters bok AnnabelleIbland har en tur. 
Jag hade tur i december när jag vann ett hemligt bokpaket hos Johannas deckarhörna i en tävling. Paketet kom fram lagom före jul. Inuti låg två böcker, inslagna i julpapper. Självklart väntade jag till julafton med att öppna dem. Men sen kunde jag inte hålla mig så väldigt länge till innan jag började läsa en av böckerna, Lina Bengtsdotters debutdeckare Annabelle. Tack Johanna!

Polisen Charline ”Charlie” Lager i Stockholm skickas till byhålan Gullspång för att tillsammans med lokalpolisen arbeta med ett fall där en ung tjej har försvunnit. Det ingen vet är att Charlie faktiskt kommer från Gullspång. Därför blir fallet och resan dit även en resa till det förflutna och en resa som visar en hel del sanningar i Charlies eget liv, ett liv som inte är särskilt okomplicerat.

Den här boken har jag svårt att släppa. Försvinnandet och händelserna kring det är realistiskt skildrade och känns aktuella. Samtidigt blir jag lite bekymrad först med alla ingångar i berättelsen. Så småningom klarnar det hela. Författaren lyckas skickligt ro läsaren i hamn utan att lämna en enda lös tråd hängande efter sig. Det är bra gjort av en debuterande författare, ett folkslag som ofta vill för mycket. Och nog är det många berättelser i boken, men de håller. Jag har bara lite svårt att hålla koll på persongalleriet. Ibland gör det inget om lite färre människor befolkar en deckare. Dessutom tycker jag att Charlie Lager har aningen för många gemensamma drag med Mons Kallentofts Malin Fors och Jonas Moströms Nathalie Svensson. Men ändå. Annabelle är en riktigt stark debut. Boken är spännande och snabbläst och jag tar varje tillfälle i akt att läsa den.

Toffelomdömet blir högt. Jag väntar med spänning på uppföljaren.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Så här skriver Johanna om boken Lina Bengtsdotters bok Annabelle.


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Annabelle

  1. Kul att du gillade den! 😀

    Gilla

  2. SoP skriver:

    Jag har precis letat upp den på Storytel och ska börja lyssna nu medan jag fixar middagen 😊

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.