Torsdagen den 11 januari 2018: Foga sig och vänta på hösten


 Kära dagbok…

Böckerna Annabelle och Den lilla bokhandeln runt hörnet

Bokbyte igår kväll från försvunnen flicka till arbetslös ung kvinna/bokmal.

Dagarna går så fort och kvällarna är korta. Jag försöker vila och hämta krafter när jag är ledig, men jag måste naturligtvis greja hemma (jag ska ju flytta, remember?). Nu är det inte så väldigt mycket jag kan göra för tillfället mer än invänta packarna. Och det dröjer en stund till. Men… jag tycks alltid komma på något. En del av gårdagskvällen ägnade jag mig åt att adressändra och skriva flyttkort. Jag tänker att de ynka flyttkort jag fick för hutlöst pris viks åt släkten, framför allt. Vännerna når jag på annat sätt. Sen drog jag ur några spikar, läste lite och såg på premiäravsnittet av Lars Lerins lärlingar. Programmet var för långt för att passa mig, jag tappade koncentrationen och gjorde annat. Med det menar jag inte att det är nåt fel på programmet, det funkade bara inte för mig – igår. Jag läste i stället ut en deckare och bytte till julklappsboken jag fick av vännen FEM, en sorts feelgoodroman med litterärt tema. Eller feel good och feel good… Det börjar med att huvudpersonen, en bokmal som jobbar på ett litet bibliotek, blir av med jobbet för att biblioteket ska läggas ner…

∼ ♦ ∼

Trött var jag i morse och när larmet gick igång sov jag som bäst. Några gånger mitt i natten vaknade jag, men somnade om ganska snart. Undras om jag vaknar för att jag slutar andas eller nåt? Hur som helst var det alldeles tyst i huset, så jag kan inte skylla på nåt ljud som störde mig. Under tidiga kvällen höll nån däremot på med nåt som lät ungefär som om de sågade av ett metallrör. Inget skönt ljud, nej, men med TV:n på blockerade jag ljudet.

Gul orkidé

Knopparna dök upp i oktober förra året. Den blommar fortfarande.

Det har tack och lov blivit varmare. Jag är ingen vintermänniska – men nån sommarmänniska är jag inte heller. Hösten är min tid. Nu har emellertid två höstar passerat utan att jag riktigt har känt mig vara med om dem. I år har jag lovat mig att det ska bli skillnad!

På våren fyller både Anna och jag år. För snart tre år sen fick jag en gul orkidé av vännen Agneta till min födelsedag. Den blommade då, men sen… sen blev den en sned pinne i en kruka i mitt köksfönster. Fram tills i oktober förra året. Plötsligt var den full av knoppar. Knoppar som så småningom slog ut – och den blommar fortfarande!!! Det är ett fantastiskt exemplar Agneta valde ut till mig.

∼ ♦ ∼

Det var ett tag sen jag visade upp mitt ben. Eller ja, tromboflebiten. Den är nu inte alls ilsket röd och inflammerad, utan brun och ganska tjock. När jag tar på den gör den inte särskilt ont, mer än i ”svansen” som går ner i knävecket. Nä, snygga ben har jag inte och tromboflebiterna (detta är min tredje) har inte precis gjort dem vackrare…

 

∼ ♦ ∼

Selfie 15 augusti 2016

På väg att bli foglig?

Jobbet då? Det går sin gilla gång. Det är fortfarande rätt mycket startvecka denna andra vecka på det nya året, men jag har haft några viktiga möten. Det känns som om alla fortfarande har ledigheten i kroppen och är mer avslappnade. Inte gör det mötena sämre, snarare bättre, för vi stressar inte igenom frågorna och hinner med att skoja med varandra lite då och då till och med. Notera att vi skojar snällt med varandra. Det är alltid lättare att skoja på ett bra sätt när en ses. Via e-post eller i sociala medier, till exempel, är det svårare. Jag är urless på en del som alltid lämnar småsarkastiska avtryck. Varför inte skriva nåt snällt och omtänksamt nån gång i en kommentar till nåns text eller bild? Det gör inte ont, jag lovar! Jag försöker själv bli bättre på det, att ge positiv återkoppling där andra än den det riktar sig till kan se och läsa. Negativ återkoppling är bättre att ge öga mot öga. Eller så struntar jag i det. Jag ska inte tro att alla alltid vill veta vad jag tycker om dem. Fast ibland är det svårt att låta bli, till exempel när jag såg en person, som gjort mig illa och som tidigare har funnits i mitt närområde, i en affär, hånleendes mot mig. Jag hade lust att trycka ner julknäckebrödet i halsen på människan. Men… jag behärskade mig. Så gööör man ju inte! Alla (?) tycker att jag ska hålla in med saker. Och jag försöker foga mig. Bli foglig. (Fast då är inte det bra heller, jag veeet… Kanske en förklaring på ångestattackerna..? En reaktion på att jag försöker foga mig..?)

∼ ♦ ∼

Nu ska klappa om mina tre mattor som återvänt från kemtvätt, rena och fina. Sen blir det förstås Antikrundan klockan 20 – 21. Då är jag inte tillgänglig för omvärlden!

Mattor

Tre rena mattor anlände i kväll.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.