Nya Toffeläventyr: Plötsligt, i ett vardagsrum i New Village…


Ett inlägg om en soffa.


 

Hörnsoffa i svart skinn

Hej då, soffan!

Jag har både avskytt den och gillat den, sovit i den, suttit i den, ätit i den, hängt i den… Men efter närmare 20 år har vi nu gått skilda vägar. I kväll kom två bröder och köpte min soffa. Två urgulliga brorsor skulle överraska sin pappa. (Ja, soffan må vara till åren kommen, men den är i fint skick, vilket konstaterades.) Det var nästan som när den blev min, soffan. Jag hade skilt mig och i vardagsrummet stod ett gammalt soffbord och två balkongstolar. Tvåtusen kronor räckte inte till en soffa på den tiden. Mina föräldrar sköt till 5 000 spänn och soffan blev min. I kväll klappade jag den farväl. Jag tror att den får ett gott nytt hem hos pappan till två omtänksamma söner.

 

Vardagsrum med bord och bästefåtölj

Ingen soffa, men bästefåtäljen är kvar!

Soffan satt rejält fast i sina tre delar, men bröderna fick isär den. Sen bar de på snabba fötter ner den till sin bil med släp som jag släppt innanför bommarna. Det blev väldigt tomt i vardagsrummet, men de var så gulliga att de lyfte upp bordet på mattan åt mig. Sen har jag trixat lite, för jag ska ju faktiskt bo här en stund till. Men inte med soffan, bara med bästefåtöljen.

I ett annat liv hade jag ett annat bonusbarn, en liten flicka som led förskräckligt av separationsångest. Jag har haft ganska svår ångest vissa dagar de senaste veckorna och i kväll tänker jag på lilla A. Det är inte alltid lätt med förändringar, trots att vissa av dem är livsmål. Nu går jag vidare mot det målet. I skrivande stund känner jag mest… lättnad.

Och nu är det nån som hör av sig om sängen också. To be continued…

Säng och sängbord

Nu är nån intresserad av sängen också…

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nya Toffeläventyr: Plötsligt, i ett vardagsrum i New Village…

 1. Anneri skriver:

  Åh, men sängen kan väl vara bra att ha ett tag till – eller?
  Men kul att du får napp på dina annonser. Jag har förstått att det kan gå undan om en bor inne i stan – värre här på landet. Lite långt att åka 😉

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det kan den onekligen, men jag har en gästsäng och dessutom tänker jag inte sälja bäddmadrasserna till dubbelsängen så jag klarar mig om den skulle bli såld snart.

   Det gick oerhört fort den här gången att sälja soffan på Blocket. När jag skulle sälja mitt matbord i höstas var det väldigt segt och tog lång tid. Folk som hör av sig är ibland väldigt konstiga. Jag har ingen lust att sitta och vänta på att folk ska ta flera dar på sig att komma till skott bara för att komma och titta på möblerna. Sen har de inte heller ordnat frakt och transport. Tröttsamt. Matbordet fick jag till exempel leverera själv. Nu var jag rätt sugen på att bli av med bordet och jag fick 50 spänn för besväret (körningen). Men ändå. Om en ska köpa nåt från Blocket får en väl för 17 se till att en kan hämta och frakta saken själv?!

   Affären med bröderna gick oerhört snabbt och smidigt. När det dessutom fanns en fin historia med i bilden blev jag mycket glad. 😛 Min soffa kommer till glädje och nytta i ett nytt hem, precis som min mammas rollator som jag sålde förra året.

   Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Ja det var väl härligt med soffan. Att veta att någon verkligen bryr sig och vill göra gott!
    Jo en kan nog stöta på sådana som inte riktigt vet vad det gör när en annonserar på Blocket (eller liknande ställen). Men att fixa transport borde väl de flesta tänka på kan jag tycka. Men det är jag det!
    Aha, tur det då. Tänkte om du skulle få sova på golvet 😉 Det hade kanske inte varit så kul!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja, men ändå lite dubbelt… 😢
    Jättekonstigt! Sen skickar de sms typ ”jag är intresserad” och jag svarar ”vad vill du veta?” – och får inget svar. 😡
    Jag ska ju trots allt flytta snart, så. Och sova på madrass på golvet tackar ryggen för. 👍🏻

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.