Mitt bokår 2017: Tungt i november


Ett inlägg om mitt litterära liv i november.


 

Novembermörkret har sannerligen sänkt sig över oss. Det brukar vara en bra tid att ägna sig åt läsning, men med en flytt på gång blir det inte mycket tid över för litteratur. Nånting att läsa har jag emellertid alltid – precis som förra månaden och många år tillbaka. Fast det blev bara sex böcker, om än tunga, lästa i november.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Novemberböcker 2017:

Eva F Dahlgrens bok Farfar var rasbiologMatt Houlbrooks bok Queer London

Miakela Bleys bok LivMons Kallentofts bok Bödelskyssen

Falkheimer och Gentzel Sandbergs bok Nu strategisk improvisation för effektiv kommunikationLionel Shrivers bok Vi måste prata om Kevin


Det blev som sagt bara sex böcker lästa i november. 
Men majoriteten av dem var så kallade tunga böcker. Endast två var deckare (Liv och Bödelskyssen). Tre böcker var inte skönlitterära (Farfar var rasbiolog, Queer London och Nu: Strategisk improvisation för effektiv kommunikation). En bok hade ett realistiskt tema, men var skönlitterär (Vi måste prata om Kevin).

En av böckerna köpte jag i London och den var förstås på engelska (Queer London). En bok köpte jag second hand (Vi måste prata om Kevin) och tre av böckerna köpte jag nya (Queer London, Liv och Bödelskyssen). Två av böckerna fick jag av vännen Jerry (Farfar var rasbiolog) respektive av jobbet (Nu: Strategisk improvisation för effektiv kommunikation). Tack!

Två av böckerna fick högsta Toffelomdöme (Liv och Nu: Strategisk improvisation för effektiv kommunikation). Tre av böckerna fick högt Toffelomdöme (Queer London, Bödelskyssen och Vi måste prata om Kevin). Medelomdöme fick en bok (Farfar var rasbiolog).

Titeln November månads bästa bok togs av… Liv.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, HBTQ, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.