Måndagen den 27 november 2017: Inga snaskigheter


 Kära dagbok…

Ledsen

Skitbesviken. Ledsen.

Helgen var skön och avkopplande, men så snart vardagen är här kommer också oron tillbaka. Det har inget med jobbet att göra utan ”allt det andra”. Jag känner också besvikelse. Igår kväll skrev jag ett ganska jobbigt inlägg. Inte nån enda har reagerat på det. Om jag däremot skriver om bortgångar, lägenhetsaffärer eller andra snaskigheter drar den här bloggen till sig läsare som en sockerbit gör med flugan. Jag kan alltså konstatera att folks nyfikenhet är det ingen hejd på, men att våga bry sig, att våga… säga nåt, det är lika svårt som det alltid har varit. Så var det i januari 2009 och så är det alltså fortfarande i november 2017. Jag är inte bara besviken, jag är SKITBESVIKEN. Hade det varit skillnad om jag hade hängt ut en kändis och inte Den Lille Fjanten?

∼ ♦ ∼

Min söndagskväll försvann snabbt, men så hade jag också mycket att göra. Dels skrev jag några texter, dels påbörjade jag rensningen av mitt linne, det vill säga dukar, gardiner, servetter, kökshanddukar, gryptlappar etc. Jag gick igenom alla fem plastlådorna med lock under gästsängen och två av fyra hyllor i linneskåpet. Nu står tre papperskassar med linne i hallen. Efter att  Fästmön har granskat innehållet ska kassarna till återvinning nånstans. Söndagsmiddagen intog jag på McDonald’s. Maten var god, men stället var vidrigare än vanligt med folk som ställer sig precis framför en, föräldrar med ljudliga tics, skrikande och klängande ungar etc. Jag blev i alla fall mätt och överlevde måltiden.

∼ ♦ ∼

Snabelagubbe

Elektronisk kontakt är inte alltid enklare och smidigare…

Det regnade i natt. Jag sov med öppet fönster och vaknade till ett par gånger, men sov annars OK. På jobbet hade jag tre möten inbokade idag, varav ett på två timmar. Eftersom jag inte har fått varken bekräftelse på leverans av eller nåt svar på mitt mejl till min rådgivare på banken beslutade jag mig för att ringa på lunchen. Banken använder emellertid inte längre direktnummer till sina rådgivare. Ringer en det numret som min rådgivare angett i mejlet jag fick för att kunna svara honom (så fick jag hans e-postadress) hamnar en hos vem som helst. Jag legitimerade mig och när jag sen fick telefonkontakt med en människa förklarade jag mitt ärende, att jag i princip ville boka en ny tid för mig och Anna efter att min lägenhet nu har blivit såld. Personen som svarade ville då boka in oss i min rådgivares kalender, men de tider jag fick var åt skogen. Överenskommet blev att min rådgivare ska ringa mig. Precis exakt det jag bad rådgivaren att göra i mejlet som jag inte vet om det har kommit fram, alltså. Nej, banken, det är inte alltid enklare och smidigare att sköta alla ärenden elektroniskt! 

∼ ♦ ∼

Jag får fortsätta med linneskåpets återstående två hyllor, tre lådor och klädhängarhalvan av skåpet så att jag inte oroar mig så mycket. I en låda har jag verktyg och i en kablar och sladdar av diverse slag och dessa behöver troligen inte rensas så mycket. Men allting tar mycket längre tid än jag tror och jag ämnar se på Vår tid är nu klockan 20 på SvT i alla fall. Serien går mot sitt slut – det är näst sista avsnittet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndagen den 27 november 2017: Inga snaskigheter

  1. Det är hemskt för alla som drabbas på ett eller annat sätt. Som sagt tidigare, tycker jag det är bra att det kommit en kampanj, rent generellt. Tror att det behövs uppfostras i unga år på ett annat vis, hoppas nått gott kommer ur det till slut.

    Är det en söt liten duk som du har broderat ? UH1969 ? 🙂 Jag fick brodera ett monogram på ett örngott, jag blev så stolt över det så det har jag använt så det blivit utslitet och kasserat 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.