Måndagen den 2 oktober 2017: Konsten att få upp besöksstatistik och annat


 Kära dagbok…

Flyttkartonger

Flyttkartonger blir användbara i framtiden.

Det är ingen underdrift att säga att de senaste dagarnas inlägg har drivit upp besöksstatistiken på bloggen. Glädjande nyheter – liksom sorgliga – tycks ha såna följder. Det är roligt att se att så många gläds med mig/oss rörande de senaste nyheterna. Det är kanske aningen lättare att höra av sig när det är kul saker som händer i nåns liv. Plötsligt kommer det kommentarer, men också mejl och sms från människor som inte har hört av sig på flera månader, ibland faktiskt år. Snälla meddelanden hade jag kanske behövt lite mer av när livet var svårt. Som läget är nu hinner jag inte svara på allt, mer än här på bloggen och till mina nära och kära (familj och vänner). Jag måste liksom sätta fart med massor av saker.

Från förra hösten har jag en viss vana vid rensningar och ihoppackningar av hem. Men lilla mammas lägenhet gick förvånansvärt snabbt att packa ihop. Detta berodde dels på att hon hade rensat ut i samband med flytten dit sex och ett halvt år tidigare, dels på den fina hjälp jag fick av vännerna FEM och Mia samt Fästmön. Och så var det några till här på hemmaplan som ställde upp med muskelkraft, moraliskt stöd, axlar att gråta mot och annat. Resten höll sig undan. Det var med all säkerhet klokt – en ska bara ställa upp för andra om en har tid, ork och lust.

∼ ♦ ∼

Nånting som sätter stopp för kommunikation med dem som hör av sig dagtid är att jag inte har nån täckning på min privata mobiltelefon på jobbet. Först i december, troligen, installeras en basstation för Telia. På kvällarna lär jag inte ha så mycket tid över för socialt prat heller och efter klockan 22 är det bara familjen och de närmaste vännerna som kan nå mig. Jag går nämligen och lägger mig då. Jag somnar snabbt, men de ständiga uppvaknandena lär jag få leva med. De gör mig trött.

Ingen täckning

”Ingen täckning”… Sånt en inte vill läsa på mobilen.


Som grädde på moset
bråkar en fot och ryggen. Nu är det högerfoten igen som är ond, men det är inte hälsporren utan ovansidan av foten. Ryggontet kommer och går. Ligger jag på ett hårt golv med benen och fötterna på en stol känns det lite bättre. Fast det är aningen svårt att jobba, rensa och packa då…

∼ ♦ ∼

Idag är en stor dag, för det slutgiltiga ekonomiska beskedet anlände. Vidare har jag bokat tid för bankmöte och tid för besök av en stylist. Ja, det är förstås inte jag som ska ”stajlas” utan mitt hem. Om jag är totalt omöjlig att stajla är mitt hem det nästintill. Det sätter sina spår att bo +20 år på ett och samma ställe. (Tips: flytta ofta!) Sen är det förstås vissa tyngre problem när en boktok ska flytta. (Tips: samla inte på böcker! Ha definitivt inte tolv bokhyllor. Men om du bara måste samla, packa böcker i papperskassar.)

Bokhyllor

Många böcker små… Här är bara några av mina…

∼ ♦ ∼

Tre tandborstar

Med tre tandborstar hoppas jag att pliggarna håller sig hela. 

Vissa ting blev nödvändiga att sköta på arbetstid, men jag hann ändå med det jag skulle. Ett skäl till det var att min tandläkare, som jag skulle träffa strax före lunchtid nere på stan, lämnade återbud i morse. Nu blev det bestämt att jag ska bli kallad först i januari nästa år. Hoppas pliggarna håller till dess!..

Jobbmässigt har jag förberett en del möten, jobbat med intranätet och mitt nyhetsbrev, skrivit och publicerat en guide, för att nämna några ting så att ingen tror att jag bara har fipplat med privatsaker på arbetstid. Det har jag inte. Jag har även hunnit med att systemuppdatera såväl jobbmobilen som min privata mobil. När alla überviktiga samtal var avklarade…

∼ ♦ ∼

Nu ska jag skriva en plan för mitt fortsatta hemarbete. Det är ungefär vad jag orkar med i kväll efter all anspänning. Jag fick tacka nej till att recensera en bok och jag har även meddelat att recensioner jag lovat att göra dröjer.

I Trilogirecensionshistorien (uppdrag jag tackat ja till: recensera tre delar; problem: endast del ett och del tre har sänts till mig) har för övrigt författaren hört av sig igen och utlovat ett recensionsexemplar för jag vet inte vilken gång i ordningen. Det känns som om förlag och författare inte riktigt kommunicerar. Det skulle inte förvåna mig om det plötsligt dyker upp två recensionsexemplar i min postbox…

Blått paket till Tofflan

Del två har ännu inte kommit till Tofflan…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 2 oktober 2017: Konsten att få upp besöksstatistik och annat

 1. Jag hoppas du får ordning på fot och rygg, är ju skönt om du är i bra form till flytten !

  Jag har tänkt att jag skall ta lite rens i källar- och vindförråd under vintern. Man spar så mycket som man inte behöver och kommer att använda. Kan vara bra om jag ev skall röra på mig nått framöver.

  Ja, jag har ju varit lite off och haft bloggsemester under ca en månad, så jag av av dom skälen valt att vila från både egen blogg och att hänga med i andras, ibland måste man ta sig välbehövliga pauser. Men, nu så har jag ork och lust att försöka hänga med lite i mina bloggvänners vardag igen 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ryggen är som den är just nu – det onda kommer och går. Foten blir dessvärre bara sämre, vilket oroar mig. Jag städade och rensade lite i förrådet i somras, men det är ändå knökfullt… En borde verkligen flytta oftare, Nillan!!!

   Jo jag känner ju till ditt läge och en ska räcka till, en ska inte erbjuda stöd och hjälp till ALLA, det orkar en inte med. Men det är märkligt hur somliga bara hör av sig när det går bra för en och tiger still när en har det svårt. Det har gjort mig ledsen många gånger. Du tillhör INTE dem, vill jag poängtera. ❤

   Jag lär gå ner i bloggande framöver, för nu måste jag sätta fart med rensningen. 😳

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.