Fredag kväll den 8 september och lördag morgon den 9 september 2017: Fredagsmys och lördagsmorgon dito


 Kära dagbok…

Fredagsmys med GT chips bok och tänt ljus

Fredagsmys med sorglig bok, tänt, väldoftande ljus, lite alkohol i form av GT och en skål salta chips.

Mysa… Kan en göra det ensam? Även om det inte är det roligaste får en försöka göra det bästa av det hela. Nu för tiden tycks emellertid det där mysandet mest gå ut på att äta nåt onyttigt. För mig är det mer förknippat med en känsla av värme, trygghet och… bara att ha det najs, liksom. Fast visst kan nåt gott att stoppa i munnen bidra till mysandet, det håller jag med om!

Jag myser gärna med en bok i högsta hugg. Är det kallt och/eller mörkt tänder jag ett ljus, helst med doft. Eftersom jag ser så illa behöver jag ha en stark läslampa riktad mot boken. Kanske inte så mysigt, men jag störs inte. Igår myste jag på detta vis, kompletterat med en GT* som jag sög på länge och en skål salta chips. TV:n satte jag på tidigt på kvällen för att minska känslan av ensamhet. Ljudet var på lågt och jag tittade inte. Läste i stället min sorgliga, sorgliga bok.

AM Schjetleins böcker Döden kvittar det lika och Döden ingen ser

Spännande läsning väntar – så snart del två av tre anländer.

Men detta var inte det enda sättet jag myste på igår. När jag kom hem och hade vittjat postboxen kunde jag nöjt konstatera och mysa över det faktum att jag har fått två spännande böcker – och väntar på en tredje – för recension. Jag har inte tidigare läst Anne-Marie Schjetleins deckare och ser med spänning fram emot att göra det. Hennes debutdeckare Döden kvittar det lika är utgiven på Hoi förlag. Den anlände igår från författaren. Från Bokfabriken, författarens nya förlag, kom hennes tredje bok, Döden ingen ser, till mig härom dagen. Den senaste boken kom ut nu i september. Vidare väntar jag på den andra boken i serien som också skulle skickas för recension från Bokfabriken. Jag tänkte ta itu med den här serien sen.

Framåt sena kvällen slog jag mig ner vid datorn en stund och nätshoppade ett par titlar som har stått högt på min önskelista. Jag beställde Emelie Schepps senaste, Pappas pojke (bra pris när en shoppar inloggad på Bokus!) och Louise Pennys sjätte Gamache-bok, Begrav dina döda, som kom ut i pocket förra månaden. En joker i leken med allvarligt innehåll, Will Schwalbes Bokklubben vid livets slut, fick också följa med beställningen för att den var så förvånansvärt billig (55 kronor inbunden).

∼ ♦ ∼

Kaffe och läsning i sängen

En bra start på dagen att mysa med kaffe och en bok i sängen.

Lördagsmorgon… Märkligt nog var det alldeles tyst i huset fram till klockan elva. Natten var full av uppvaknanden, denna gång på grund av kramper i benen. Mycket irriterande att sova en kvart och sen fullkomligt flyga upp när musklerna vrider sig. Till sist somnade och sov i alla fall fram tills klockan var över sju. Jag fixade kaffe och tog med till sängen. Låg där sen och sippade och läste och bara myste fram till niotiden.

Nån nytta har jag inte gjort än idag, jag har suttit vid datorn och skrivit sen jag kom upp. Men det är en dag i morgon också. Planerna för dagen är osäkra – Kulturnattsbesök eller inte. Det regnade rejält i natt och det ser onekligen ut som om det kommer mera. Det går inte att packa in en blöt balle** och att dammsuga inomhus kan jag faktiskt vänta en dag med att göra.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis några tänkvärda ord från Viskar ditt namn, boken jag läser just nu…

Citat Kirkegaard om livet

Tänkvärda ord från Søren Kirkegaard i boken jag läser just nu.

 

∼ ♦ ∼

*GT = gin och tonic
**packa in en blöt balle = lägga presenning över en balkong som är blöt av regn


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.