Lördagsgodistips: Res till Köpenhamn med Fazer – eller prova en motsägelsefull choklad


Ett inlägg om en choklad.Variation är bra, sägs det. 
Igår upptäckte jag att det var sant. På eftermiddagen fikade jag med några andra kollegor på avdelningen än dem jag vanligen fikar med. Det visade sig att en av dem hade… bjudchoklad. Sånt är aldrig fel en fredagseftermiddag när en behöver energi för att göra veckans sista storverk insats. T bjöd på Karl Fazer Travel Raspberry Liquorice, en vid första ögonkastet motsägelsefull vit choklad med smak av hallon och lakrits.

Karl Fazer travel raspberry and liquorice vit choklad

Bjuden på en resa till Köpenhamn?


Enligt webbplatsen ska chokladkakan ovan 
få mig att känna mig som om jag gör en smakresa till Köpenhamn. Varför vet jag inte. Kanske för att chokladen är vit och innehåller hallon som är röda Dannebrogen är ju vit och röd. Men chokladen innehåller också lakrits. Eftersom jag vanligen köper hallonskallar när jag köper lösgodis var jag nyfiken på att prova kombon hallon och lakrits i vit choklad. Så jag tog en bit. Sen tog jag en bit till… Och ytterligare en bit…

Vit choklad Fazers raspberry o liquorice

Ser ut som kryddost…


Nä, så värst söt och god
ser inte Karl Fazer Travel Raspberry and Liquorice ut. Den påminner faktiskt om kryddost. MEN… vilken smaksensation!!! Hallonets svaga surhet ihop med sältan från lakritsen, inbäddat i söt, vit choklad. Motsägelsefulla smaker, men alltså, det var så gott att jag höll på att smälla av! På hemvägen försökte jag inhandla chokladen på Tokerian, men det verkar vara nån sorts exklusiv special edition som inte förs i matvaruaffärer med billighetsstämpel. Och kanske var det lika bra, för chokladen är full av socker och fett och kalorier… Men god är den…

Toffelomdömet blir det högsta!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lördagsgodistips: Res till Köpenhamn med Fazer – eller prova en motsägelsefull choklad

 1. MarveW skriver:

  Oj, det hade jag inte gissat. Har sett men aldrig vågat testa. Och idag är det lördag och får man ju äta godis…

  Gilla

 2. FEM skriver:

  Åh, den där chokladen bjöd Soffis mig på när jag var där sist! Verkligen MICKET god! Kanske är tur att den inte finns att köpa var som helst… Än så länge…

  Gilla

 3. MarveW skriver:

  Extrapris på Citygross och jag slog till direkt. Det här med karaktär, talar vi inte om – det är ju lördag. Till och med jag som inte gillar vit choklad, gillar den här kombinationen.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.