Mitt bokår 2017: Läsrikt i augusti


Ett inlägg om de böcker jag läste i augusti.Jahaja. September i morgon. 
Trots att augusti månad innebar jobbstart för min del efter en lång och skön semester blev månaden läsrik. Elva böcker läste jag ut, bara en bok mindre än antalet i juli när jag var ledig.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Augustiböcker 2017:

Jan-Philipp Sendkers bok Hjärtats innersta röst Ann Rosmans bok Porto Francos väktare Louise Pennys bok Ett ohyggligt avslöjande

Anna Nilsson Spets bok Tamika och medicinmannens arv Elly Griffiths bok Dolt i mörker Jonas Moströms bok Trogen intill döden

Mats Strandbergs bok Hemmet Caroline Erikssons bok Hon som vakar Thomas Eriksons bok Omgiven av idioter

Carol Anshaws bok Carry the one Emma Donoghues bok Inlåsta

Av de elva böckerna jag läste i augusti var sex böcker deckare eller annan spänningslitteratur (Porto Francos väktare, Ett ohyggligt avslöjande, Dolt i mörker, Trogen intill döden, Hemmet och Hon som vakar). Bara en bok av månadens böcker var facklitteratur (Omgiven av idioter). En bok hade HBTQ-tema och den var även månadens engelska läsning (Carry the one). Sex av månadens böcker var skrivna av svenska författare (Porto Francos väktare, Tamika och medicinmannens arv, Trogen intill döden, Hemmet, Hon som vakar och Omgiven av idioter).

En bok var en barnbok (Tamika och medicinmannens arv). Fyra av månadens böcker fick jag – två var för recension (Tamika och medicinmannens arv och Hon som vakar), en var en födelsedagspresent av vännen FEM (Hjärtats innersta röst) och en var en gåva från en läsare (Omgiven av idioter). Tack till samtliga givare och författare/förlag!

En bok köpte jag second hand (Inlåsta), tre köpte jag nya och inbundna (Dolt i mörker, Trogen intill döden och Hemmet) och tre köpte jag nya som pocketböcker (Porto Francos väktare, Ett ohyggligt avslöjande och Carry the one).

Högsta Toffelomdöme fick sju av månadens böcker (Hjärtats innersta röst, Porto Francos väktare, Tamika och medicinmannens arv, Dolt i mörker, Hemmet, Omgiven av idioter och Inlåsta). Högt omdöme fick övriga augustiböcker (Ett ohyggligt avslöjande, Trogen intill döden, Hon som vakar och Carry the one).

Sammanfattningsvis var augusti en riktigt läsrik månad med högt antal lästa böcker trots heltidsjobb, böcker som dessutom fick höga omdömen. Det är svårt att välja månadens bästa, men jag utser… Hemmet av Mats Strandberg – den var ju bra såväl utanpå som inuti!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, HBTQ, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.