Trogen intill döden


Ett inlägg om en bok.Jonas Moströms bok Trogen intill dödenFörfattaren Jonas Moström har jag upptäckt på senare år
. Det vill säga jag har läst hans Nathalie Svensson-böcker som har Uppsala som miljö. Det är nämligen där psykiatrikern Nathalie Svensson bor, hon som nu för fjärde gången har blivit tillkallad för att hjälpa Rikskriminalens Gärningsmannaprofilgrupp i boken Trogen intill döden. I morse hade jag bara ett par sidor kvar och jag kunde ju inte åka till jobbet utan att ha läst ut boken.

I den här boken sker ett antal märkliga dödsfall av till synes friska människor på olika platser i Sverige. Det börjar med en elitidrottsman, till exempel, och fortsätter med en pilot och en ung dansare. Dödsfallen skulle ha kunnat passera som självmord – om inte nån lämnat en blå ros vid varje offer. Nathalie Svensson, polisen Johan Axberg och de andra i Rikskriminalens Gärningsmannaprofilgrupp får i uppdrag att lösa fallen och hitta mördaren. När Johans egen farmor blir vittne blir det förstås extra svårt att låta bli att ha semester för honom…

Jag tycker att boken är lite seg, ärligt talat. Samtidigt handlar den om ett ämne som jag inte vill avslöja, för då blir det här inlägget en spoiler. Att boken känns seg har kanske just med ämnet att göra, ett ämne som har debatterats och diskuterats under lång tid. I övrigt är det välskrivet och spännande, men jag önskar att förlaget hade hjälpt till lite bättre med korrekturläsning.

Toffelomdömet blir ändå högt – för ämnets skull.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.