Stalked by my neighbor (2015)


Ett inlägg om en film.Filmen Stalked by my neighborLördagskvällar är fattiga på bra TV-program. 
Ganska sent hittade jag i alla fall en film på Kanal 11 som jag beslutade mig för att se. Stalked by my neighbor (2015) roade mig fram till strax före klockan ett.

Filmen handlar om en ensamstående mamma och hennes dotter i sena tonåren. En kväll skajpar de två och mamman får då bevittna hur dottern attackeras och våldtas av en inkräktare som tar sig in i lägenheten. Efter den ruggiga attacken bestämmer de sig för att flytta till en villaförort som de tror ska vara lugn. Tjejen är självklart nervös och hispig fortfarande, trots att mannen som attackerade henne inte längre kan göra henne illa. Lite grann av social fobi har drabbat dottern, så hennes nya kompis har blivit en kamera. För att roa sig fotar hon sina grannar. Det hela är, som så ofta, mycket oskyldigt. Men så ser hon vid ett tillfälle hur nån främmande smyger sig in i ett hus mitt emot…

Ja jo, visst är filmen spännande bitvis, men när det gäller amerikanska thrillers är handlingen vanligen rätt stereotyp. Självklart blir tjejen kär i en misstänkt mördare, nåt som föregåtts av att hon inte har blivit trodd av varken polisen eller sin mamma – förrän det sker ett mord.

En stunds underhållning, ja, men långt ifrån nåt mästerverk. Toffelomdömet landar på medel – och då är jag rätt snäll…

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.