Pride and Glory (2008)


Ett inlägg om en film.Filmen Pride and gloryIgår kväll, när det var för kallt
för att sitta kvar på ballen*, hoppade vi in för att kolla om det var nåt på TV. Vännen Mia och jag enades om att se den amerikanska thrillern Pride and Glory (2008) som visades på TV12.

Filmen börjar med att fyra poliser mördas i ett bakhåll. En femte polis, Ray Tierney, får i uppdrag att utreda morden. Ray kommer från en familj där alla är antingen poliser eller gifta med poliser. Därför blir det mycket svårt för honom när han ganska snart upptäcker att poliskorruption är en del av fallet. Dessutom hotar detta inte bara hans familj utan även hela poliskåren i New York.

Den här filmen är i mina ögon ingen egentlig thriller utan snarare en polis-/actionfilm. Att den är väldigt blodig och brutal upptäckte vi ganska snart. Och då snackar vi inte bara vanlig misshandel utan till exempel en scen där ett spädbarn och ett strykjärn är inblandade. Filmen är riktigt otäck, men belyser på ett trovärdigt sätt hur det skulle kunna vara när poliser inte är helt ärliga/kan leva på sin lön.

Toffelomdömet blir högt. Jag blir berörd.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.