Första sommarsemesterdagen 2017: Släktangelägenheter och shoppingtraditioner


 Kära dagbok…

Första sommarsemesterdagen… Jag är helt slut… Faktum är att jag bara sov till klockan åtta, ungefär. Betänk då att jag redan har vänt på dygnet och att läggdags är en två, tre timmar senarelagt. Vi stressade i alla fall inte i morse utan tog det piano. Semester är semester.

Portmonnä med gris

Idag skulle portmonnän för klädkontot öppnas och det är inte kul.

Dagens mål var att ta en tur ut på landet igen, denna gång åt norr, för att besöka en affär där jag gärna köper en stor del av årets kläder. Eftersom jag verkligen avskyr att prova och shoppa kläder (jag är fet och ful och då är klädinköp bara ett nödvändigt ont) vill jag helst göra det så sällan som möjligt. Att åka till ett varuhus där det mesta finns i klädväg är oerhört praktiskt, enligt min mening.

Innan vi for försökte jag ta tag i en del släktangelägenheter. För andra gången i år beställde jag begravningsblommor, denna gång till en faster till mamma. Jag har via min syssling H meddelat mammakusinen B om dödsfallet och vidare haft sms-kontakt med mammakusinen B idag. Det känns OK. Däremot har jag ännu inte lyckats få kontakt med min nästanbror. Jag har ringt och sms:at sen i lördags. På seneftermiddagen kom ett sms att han skulle ringa senare. Nu har klockan passerat 22 och då släpper jag inte fram varken samtal eller sms. Ja, ja, jag tar väl på mig alltför mycket ansvar i såna här frågor, men jag vill inte att nån i släkten ska ignoreras eller bli bortglömd. Det har blivit så mycket viktigare för mig nu sen mamma gick bort.

Tshirt med gubbe och dragkedja till mun ur vilken en röd tunga sticker ut

Så här kul tycker jag det är att shoppa kläder. Men detta är faktiskt en t-shirt till ett litet barn. Stackars unge som får den!

Nånstans mitt på dan gav Fästmön och jag oss iväg. Då hade det mulna vädret plötsligt blivit varmt, nästan kvavt. Vägen var ganska nylagd, trafiken gles och resan gick snabbt. Inne på Thuns var vi väl några timmar, så vi missade det mesta av regnvädret. Åskan noterade vi under ett par sekunder när affären blev strömlös. Var sin påse kom vi ut med. Jag handlade inte bara till mig själv utan även till den numera enda familjemedlemmen som fyller år den här månaden. Mamma fyller ju inte mer och mammakusinen B:s födelsedag i lördags glömde jag totalt bort – skäms på mig! (Jag har utlovat TVÅ bakelser vid hennes Uppsalabesök!) Det blev mest mjuka paket till födelsedagsbarnet, men även ett mindre hårt. Och nåt roligare ska jag komplettera med senare.

Regnbågsmuggar

Jag behövde inga husgeråd heller, men de här regnbågsmuggarna var värda att fotas i alla fall.


Efter shoppingturen behövde vi energipåfyllning. 
Traditionen påbjuder då att vi åker in till Alunda och äter på Olandsbaren – eller Restaurang Oland, kanske den heter numera. Stället har säkert bytt ägare och meny ett antal gånger, men de senaste gångerna har det varit grekisk mat som serverats. Så även idag. Det var gott, smakligt och fräscht, även om grönsakerna i salladsbaren var rätt oljeindränkta. Vi åt båda kyckling och pommes.

Klickar du på bilderna blir de större och du kan läsa bildtexterna samt bläddra framåt!


Innan vi åkte hem till New Village 
stannade vi till vid ICA Heidan där vi hade var sitt ärende. Sen blev det hemfärd och uppackning av shoppingpåse. Jag är nöjd med mina inköp, som omfattade en del underkläder, en del choklad och tre tischor – varav en var röd, kors i taket! Födelsedagspresenterna visas naturligtvis inte på bild här!

Tshirtar, choklad och underkläder

Dagens shopping. Notera att jag köpte en röd tischa!


Det är jobbigt att shoppa, så jag behövde vila efter uppackningen. 
Det är sånt en kan göra när det är semester, ta en liten lur så där vid 18-tiden. Nån timme senare fixade jag kaffe och kvällen ägnades åt var sin bok. För min del var det bokbyte igår, från ett renoveringsobjekt till hus i England till en trio pojkar i 1920-talets Stockholm. Ja, jag började på den första delen i Per Anders Fogelströms Kamrater-serie som jag lånade av Pippi på jobbet i våras. Det är ju Fogelströmsåret i år och jag som läste Stad-serien i vintras blev så glad när Pippi erbjöd mig att låna Kamraterna. Nu har jag bara fått låna tre av de fyra böckerna i serien, men den fjärde och sista delen ska finnas nånstans i Pippi-gömmorna. I kväll läste jag riktigt mycket i Upptäckarna, den första delen. Utöver denna litteratur har jag också i min postbox fått en mystisk bok som jag inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till. Jag tror att den får vila tills vidare, för nu har jag semester.

∼ ♦ ∼


Utöver detta har jag fortsatt
på min inslagna bana att ta dåliga porträttbilder. Anna tycker att jag ska göra ett helt inlägg med enbart såna bilder. Hon hävdar med bestämdhet att jag bara tar dåliga bilder av henne. Och nån sanning ligger det nog i detta, eller hur..?

Anna tuggar och blundar

Dagens porträtt föreställer Anna tuggandes snus eller nåt..?


För övrigt älskar jag ljudet av regn som jag hör just nu…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.