Ett rött vin: Castelmare Amarone della Valpolicella Classico 2013


Ett inlägg om ett Amaronevin.


 

Castelmare Amarone della Valpolicella Classico 2013

Fylligt, men ordinärt.

I kväll ville jag unna mig nåt riktigt gott från vinskåpet. Först plockade jag fram ett vin i 300 kronors-klassen. Det kändes lite för exklusivt. I stället valde jag Castelmare Amarone della Valpolicella Classico 2013, en flaska som måtte ha bott hos mig ett tag, och som kostade lite mer än hälften av den första flaskan jag tog fram, 164 kronor. Årgången är slutsåld på Systembolaget. Jag hittar endast information om årgången därpå, 2014 – och den är slutsåld på mitt närmaste bolag. Den som liksom jag bor i Uppsala och vill prova vinet hittar det på Systembolaget i Kvarnen.

 

 

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om smak och doft på vinet av årgång 2014:

”Kryddig, nyanserad smak med inslag av mörka körsbär, choklad, russin, vanilj och kryddnejlika. […] Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, chokladpraliner, russin, nötter och vanilj.

Enligt Systembolaget passar vinet till lagrade hårdostar och smakrika nöt- och vilträtter. Jag intog det till stekt kalkonfilé. Kanske borde jag ha kryddat maten lite, för jag tyckte inte att vinet och maten gick så väldigt bra ihop. Vinet var visserligen hyfsat fylligt, men också tämligen ordinärt. Det fanns inget som riktigt stack ut i det. Såväl smak som eftersmak var ganska intetsägande, korta.

Nåt dåligt vin var det här inte, men nja, det var inte heller riktigt bra. Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.