Själakistan


Ett inlägg om en bok.Ann Rosmans bok SjälakistanVi ska flytta på jobbet. 
På grund av det har vi medarbetare fått ta hem de skönlitterära böcker vi vill ha frånbokhyllorna i lunchrummet. Många av böckerna hade jag läst, men jag hade inte läst en enda av Ann Rosmans deckare. Först lånade jag hennes bok Själakistan, sen tog jag hem den. I helgen läste jag ut den. På rekordtid.

Bokens huvudperson Karin Adler är polis. Hon blir en av dem som ska utreda fallet med den mördade kvinnan i medeltida kläder utan huvud som hittas vid Offerstenen. Snart dyker det upp ett huvud, i fru Wilsons trädgård. Fast… kropp och huvud passar inte ihop. Ytterligare en mördad kvinna hittas. Nånting säger polisen att lajvarna och mordoffren hänger ihop. Att de mördade är systrar är också alltför märkligt för att vara ett sammanträffande. Och så är det den här gamla berättelsen om pojken Asko som bitvis flikas in i boken.

Det här var en riktigt spännande deckare från början till slut. Att den innehåller vissa övernaturliga inslag och även historiska dito gör inte boken sämre, tvärtom. Som läsare blir jag än mer stimulerad att fortsätta läsa, fort, fort. För jag vill ju veta vem och varför, nåt jag inte lyckas lista ut förrän det är ganska givet mot slutet. Nej, nu ska jag försöka få tag i övriga böcker i Karin Adler-serien. Det ska finnas ytterligare fem och detta var del två.

Toffelomdömet blir inget annat än det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Själakistan

  1. FEM skriver:

    Åhåå! Det där låter intressant. Ska till Återvinningen på torsdag med Soffipropp. Då måste jag nog ta en sväng runt bland bokhyllorna och kolla läget.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.