Pi-dagen 2017: Halvtom eller hälften kvar?


 Kära dagbok…

 

Kolsyrat vatten i ett glas

Halvtomt vattenglas eller hälften av vattnet kvar?

Ibland talar vi om saker som halvtomma eller hälften kvar. Den negative säger att ett halvtomt vattenglas är nästan slut, medan den positive säger om samma mängd vatten att hälften finns kvar.

Den som har vippat ut en mugg med kaffe – över köksbord, duk, servetter, kökssoffa, köksgolv och ena strumpan – vet med bestämdhet att muggen jävlar i mig var överfull. Det var i alla fall min mugg igår kväll där jag satt vid köksbordet för att inta min kvällsmat – knäckemackor, mjölk och överblivet kaffe från morgonens kok. Eller nja… det vara bara halva muggen som bestod av kaffe, men det kändes som om det var en ocean. Ja, ja, det första Fästmön frågade mig när jag beklagade mig över eländet var om jag hade bränt mig. Det hade jag inte. Alltid något! <== positivt! Sen jublade jag inte precis, även om det ligger nåt i orden att den som inte har nåt att göra väldigt lätt kan skaffa sig det. Och, som sagt, jag behöver verkligen en fru som jag kan prata med över måltiderna i stället för att mest ha litterärt sällskap. Det är liksom när en har ögonen i boken som en ställer kaffemuggen på kanten av underlägget och skiten kaffet rinner ut… OCH NEJ. DU FÅR INTE SE NÅN BILD AV FÖRÖDELSEN, DU FÅR SE EN BILD FRÅN SÖNDAGENS GO-FIKA.

Pecanwienerbröd muffins och kaffe

I söndags spillde jag minsann inget kaffe, men då hade jag också sällskap av Anna vid go-fikat.

 

Jobb i röd mapp

Nåt som jag har jobbat med idag finns i den här mappen.

På jobbet har jag haft ett lite knivigt uppdrag. Ibland tvivlar jag på min förmåga att läsa och förstå människor – och jag tvivlar med rätta. Men en del människor bara funkar det med. Jag och en kollega har jobbat snabbt med att ta fram ett material som ska visas vid ett tillfälle i slutet av månaden. Jag har inte tidigare jobbat i det formatet – eller jo, i början av 1990-talet – så jag fokuserade mest på budskapet och copyn, det vill säga texten. Sen ville beställaren ändra något och då föll lite av min idé. Men slutprodukten tror jag ändå att vi kan vara nöjda med. Mest nöjd är jag med att det gick så lätt och smidigt att samarbeta och att mitt pet möttes med glada skratt och ”inga problem”. Då känns ryggsäcken av dåliga erfarenheter kring detta som halvtom – i positiv bemärkelse.

Skrivbordsprylar i silver som tillhört min farfar och hans far

Skrivbordsprylar i silver som fortfarande kan användas för copy (budskaps- och textförfattande) trots att de är över 100 år gamla.


Idag efter jobbet var det veckohandlingsdags.
Jag hade skrivit en rätt obegriplig (jag har en fruktansvärd handstil) handlingslapp, så kanske upptäcker jag senare att jag har glömt nåt. Jag har lyckats betala två räkningar, varav den ena är för bilbesiktning i början av maj 😮 Nu ska jag skrapa två Trisslotter som jag har fått för att jag deltagit i otaliga undersökningar av mina vanor och ovanor. Nej, ersättningen har hittills inte stått i proportion till den tid och det engagemang jag har lagt ner, men vem vet… Plötsligt händer det, heter det ju. Sen är jag en av dem som försöker köpa lyxresor, bilar eller guldtackor. (Who am I kidding?)

Min kväll rundas av med Veckans brott – det är säsongsavslutning. Nåt kaffe blir det emellertid inte till detta. Det skulle bli en ännu HELFULL katastrof – total förödelse – om jag spillde i vardagsrummet…

∼ ♦ ∼

Slutligen… När jag läste den här artikeln i lokalblaskan kände jag bara…

”Meh, asså… Vem vill se andras underkläder? 

Och så är jag glad att jag är totalt ointresserad av sport för då slipper jag.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, HBTQ, Ironi, Media, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pi-dagen 2017: Halvtom eller hälften kvar?

 1. Anneri skriver:

  Hmmm… ska Sirius börja spela i bara kalsongerna? Annars blir det väl inte mycket till ställningstagande, jag menar om ingen (utom möjligen lagkamrater och fru/partner) ser det? Men i slutänden håller jag med dig – vem vill se andras underkläder?

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ebba Buschs man, som är lagkapten, lovar i artikeln att visa RANDEN på kalsongen, det vill säga linningen. (Märkligt, de var ju Livets ordare en gång i tiden och vad såna tycker om HBTQ vet en ju… Fast människor kan utvecklas, förstås.) Tydligen ska det köpas motsvarande underkläder för damlaget. Usch, säger jag bara, vem vill se andras underkläder? 😎

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.