Fredagen den 10 mars 2017: Nya utsikter


 Kära dagbok…


Idag var det äntligen min tur att besöka huset
jag och mina kollegor ska jobba i efter sommaren. Jag har sett en planritning av huset liksom husbygget från utsidan när jag har varit i grannhuset på jobb och jag ser det från andra sidan på vägen hem från jobbet. Det var alltså hög tid att kolla insidan. Först grundade jag med en fredagsbulle i form av en giffel och en cappuccino. Jag var mycket spänd inför besöket och försökte föreställa mig interiören. En planritning är ju så oerhört… platt…

Giffel och cappuccino

Jag grundade med en giffel och en cappuccino. (Ja ursäkta, min mugg är INTE diskad på några dar…)


Sveriges fulaste byggnad… Den utmärkelsen fick Segerstedthuset enligt nätverket Arkitekturupproret i november förra året.
Intressant att dela ut en utmärkelse till nåt som var långt ifrån färdigbyggt. Men av 1 627 röster fick Segerstedthuset 494. Det är inget att sticka under stol med. Jag blir mest irriterad, för i november måste ju huset ha varit ännu mer byggarbetsplats än det var idag. Nej, jag ville bilda mig en egen uppfattning. Iförd hjälm med skyddsglasögon, gul väst och skor med stålhättor traskade jag runt tillsammans med ett gäng kollegor.

 R och jag i skyddshjälmar och gula västar

Snyggingarna R och jag iförda skyddsutrustning och redo för promenad på byggarbetsplatsen. Min frisyr blev sen förstörd för resten av dan. Bilden är oskarp för det var lite fnissigt.

 

Trappa

Inomhustrappan är jättehäftig!

Och sammanfattningsvis, efter dagens rundvandring på några av våningarna i huset, tycker jag att det mest är häftigt. Det blir stort, ljust och transparent. Närheten till närmaste kollegorna blir så mycket större, för nu ska min avdelning sitta på ett och samma våningsplan. Idag är vi utspridda på fem plan. Vidare ska även de flesta övriga avdelningarna inom förvaltningen flytta hit också. Vi slipper därmed en massa spill i form av förflyttandetid.

Det mest fascinerande med huset är att stå längst ner och titta upp. Då fattar man hur stort och luftigt där kommer att bli. Det finns ännu inga färdiginredda arbetsplatser, vilket kanske gör att huset känns större. Jag kikade på vad jag tror blir mitt kontor. Det blir betydligt mindre än det jag har nu, men jag är väldigt tacksam att jag får en dörr jag kan stänga. Och detta utan att jag ens bett om det! Men jag har en chef som är väldigt lyhörd, uppenbarligen.

Här kommer några fler bilder från dagens rundtur:

Detta bildspel kräver JavaScript.


Under eftermiddagen 
jobbade jag med en del bildredigering samt med ett uppdrag som jag känner är lite svårt. Jag fick ta hjälp av en kollega med att utforma min idé. Korrektur ligger nu hos avdelningschefen och jag är liiite nervös för att det inte ska gå hem. Men min inställning i det här fallet är att folk inte orkar läsa mycket utan vill kunna se saker snabbt, en passant. Håll en tumme att mina tankar går hem!

Nu är det emellertid fredag kväll. Jag ska inte jobba på ett par dar. I kväll vilar jag, snaskar bågar, dricker öl, läser och glor på fredagsdeckaren på SvT 1. Min bok på gång har för resten sport som en röd tråd. Det är… inte riktigt jag… Men jag tänker att det Fredrik Backman skriver om hockeylaget och småstaden kan appliceras på andra saker i tillvaron. Så jag ger Björnstad, inköpt på bokrean, en chans.

 Böckerna Lycke och Björnstad

Igår blev det bokbyte! Nu läser jag boken till höger.


Igår blev det bokbyte.
Jag måste säga att upptäckten av Mikaela Bley gav mersmak och uppföljaren till Lycke, som heter Liv, står nu på inköpslistan. Jag hann också med att skaffa mig ett diplom som Antikkunnig i Västervik via Antikrundan och dess app. Inte för att jag tävlar med vare sig experterna på TV eller nån vän. Nä, jag amatörvärderar via appen för att det är kul, engagerande och lärorikt.

Diplom som Antikkunnig i Västervik

Jag var antikkunnig igår kväll.


I postboxen när jag kom hem 
låg information från Riksbyggen där jag har min bostadsrätt. Den var så rörig och obegriplig att jag måste läsa den flera gånger. När jag trodde att jag hade förstått tänkte jag skriva om det här. Sen kom ett sms att informationen var felaktig… Maj gadd…

Roligare saker att hitta i boxen var en kontrolluppgift från en före detta arbetsgivare med en Trisslott samt ett blått, litterärt paket från Göteborg… Tack till Blogvertiser och tack till författaren Jeanette Palmqvist!

Detta bildspel kräver JavaScript.


I helgen ska jag städa, tvätta och skjutsa. 
Men just nu är utsikten och intentionen en kväll i läsfåtöljen i arbetsrummet. (Nej, inte bästefåtöljen, den står ju i vardagsrummet. Läsfåtöljen är den som min farfar fick när han fyllde 40 år och som flyttade till Uppsala nu igen i november förra året – den stod här faktiskt ett tag när jag var barn och farmor och farfar bodde här – när jag fick avsluta lilla mammas hem.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Fredagen den 10 mars 2017: Nya utsikter

 1. Anneri skriver:

  Sitter här och funderar på vart din nya arbetsplats är belägen. Kan liksom inte begripa vart man lyckats klämma in ett hus där i trakterna. MEN det är ett bra tag sedan jag var i de krokarna av den staden så… kanske mitt minne lurar mig 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Där var en tom yta under många år, användes som parkeringsplats och allt möjligt. Men huset ligger nedanför slottet, på baksidan av det fast på andra sidan Dag Hammarskjölds väg. Ganska nära Carolina Rediviva. Googla så kanske du får upp nåt! 😛
   Kartbild

   Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Får göra det! Jag tycker nog det var hus överallt där, det är därför jag blir så förvirrad… ja, ja. Jag får väl ta mig en tur runt där vid tillfälle. Sonen pluggar på Engelska parken (som det tydligen heter nu för tiden), jag får väl pallra mig iväg och bjuda honom på lunch någon dag 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Det är ganska nära Engelska parken! Och där har vi medarbetare som jobbar också. Fram till flytten sitter emellertid de flesta på min avdelning på Polacksbacken.

    Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Jag har bara för mig att husen på andra sidan Norbyvägen gick ända fram till Dag Hammarskiöld men… det är väl minnet som bedrar mig 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Nope inte tidigare men nu!

    Gillad av 1 person

   • Anneri skriver:

    Aha, jag har inte dåligt minne. Jag har bara sett vad som komma skall 🙂
    Nä då, när jag tänker efter så är/var det en mur längs vägarna där va? Jag har nog bara inbillat mig att det var hus där bakom. Sån är jag. Inbillningssjuk 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    👍🏻

    Gilla

 2. veggiehäxan skriver:

  Häftig trappa! Antar det finns hiss för de som inte klarar trapporna.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Eller hur?!
   Jepp det find det, men igår funkade bara varuhusen och den åkte vi en gång – vi var så många så den var bäst för oss. Jag ska jobba på plan ett och klarar kanske att gå.

   PS Jag redigerade din bloggadress IGEN eftersom ä inte funkar, ska vara a. Men .nu är grönt, det är .se som drar med sig skräp! Var noga!

   Gilla

 3. Kristina skriver:

  Kika gärna på författarens Olivier Trucs böcker om renpolisen i Sapmi, jag tycker mycket om dem! Din nya arbetsplats ser spännande ut, fint!

  Gilla

 4. Lisa skriver:

  Jag tycker det var ett läckert hus,din nya arb plats! Är ingen älskare av att det ska rivas,det gamla (som görs för att få plats med nybyggen) men eftersom det måste till nybyggen så kan dom ju fixa till lite nya former. Fyrkantig betong har vi sett nog av. Googla på ”” Åkte skidor nerför nya Teliahuset””” Kommer ni till Luleås innovativa hus! Tänker på Holmenkollen när jag ser det. Här finns ett vackert Kulturens Hus också. Jag gillar egentligen mest trähus, men glas och betong får väl passera nu då… Lycka till med trissen, och ha en bra helg! Kram.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Grejen var att just här fanns bara en tom yta, inget revs. Men där jag bor byggs alldeles för många hus för tätt. En ser fan inte himlen på vissa ställen! 😫
   Utsidan på huset har en märklig form, men jag tycker att insidan är urhäftig! Sen är ju allt inte färdigt än..
   Personligen längtar jag fortfarande av och till efter ett hus i skogen att bo i.
   Trisslotten får ligga till sig ett tag. 😀
   En bra helg önskar jag även dig!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.