Säsongsstart: Rebecka Martinsson


Ett inlägg om en TV-serie.


 

Det blev ytterligare en säsongspremiär på onsdagskvällen för min del. Klockan 21 gick det första avsnittet av åtta på TV4 av Rebecka Martinsson, en serie baserad på Åsa Larssons deckare. Åsa Larssons huvudperson Rebecka Martinsson är från norra Sverige, men jobbar som advokat i Stockholm. En dag tvingas hon tillbaka till barndomshemmet utanför Kiruna och där blir hon indragen i en mördarjakt.

Rebecka Martinsson i TV4


Det blir ingen lätt resa tillbaka för Rebecka Martinsson. 
Inte nog med att en vän har gått bort, hon tvingas ta itu med jobbiga händelser i det förflutna, anar en. (Det är väl ett av skälen till att en lämnar sin hemstad?) De första två delarna i serien är baserade på boken Det blod som spillts, men följer den inte slaviskt. Prästen Mildred Nilsson tas av daga och mördaren hänger upp henne i kyrkan. Inledningsvis avfärdas mordet som en olycka. Rebecka Martinsson hittar hatbrev hemma hos Mildred och går till polisen. Anna-Maria Mella vill ta upp utredningen – och hon tar inofficiellt sin gamla kompis Rebecka Martinsson till hjälp.

Jorå, det var en ganska bra inledning på serien. Och jag känner igen mig i den motvilliga längtan till Barndomsland som jag tycker mig se hos Rebecka Martinsson. Det hela är väl inte jättespännande hela tiden, men ett litet HBTQ-tema ger extra krydda. Den här serien ska jag fortsätta att följa, för givetvis slutade första delen med lite av en cliffhanger: nån hade gjort inbrott. Fast… boken är bättre!

Toffelomdömet blir högt efter första delen.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.