Cirkeln


Ett inlägg om en film.


 

filmen CirkelnFör några år sen läste jag Mats Strandbergs och Sara Bergmark Elfgrens Engelsforstrilogi – trots att jag redan då var tant. Böckerna är ju skrivna för ungdomar och dessutom i en genre som jag normalt inte läser, fantasy. Men jag gillade böckerna och tyckte att den första delen, Cirkeln, var den bästa. Igår kväll, sent, gick Cirkeln som film på SvT1. Fästmön och jag höll oss vakna och glodde.

Handlingen utspelar sig på ett gymnasium i en liten svensk byhåla. Skolan skakas av två självmord bland eleverna. Nåt riktigt ont håller på att ta sig in. Men det finns krafter att stoppa det onda – om krafterna hålls samman. Sex tjejer har blivit utvalda att göra detta. Tjejerna är inte alls kompisar och det visar sig vara ganska svårt för dem att samarbeta.

Det är ytterst sällan jag tycker att en film som baserar sig på en bok håller samma höga klass som litteraturen. I det här fallet stämmer det inte. Jag tycker att filmen är minst lika spännande som boken. De olika karaktärerna skildras trovärdigt av ett gäng unga skådespelare. Trots att största delen av filmen handlar om fantasier finns verkligheten där med sånt som självmord, familjebråk, mobbning, droger, fylla, kärlek etc.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Cirkeln

  1. Inqa skriver:

    Dotter har läst böckerna och sett Cirkeln på bio, hon gillade den otroligt mycket. På vägen hem i bilen efter bion pratade de om de olika karaktärerna mm, jag missade helt att den sändes igår, får nog leta rätt på den.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.