Ett förbud mot mord


Ett inlägg om en bok.


 

Louise Pennys bok Ett förbud mot mordJag fick många fina böcker i julklapp förra året. En av dem var deckaren Ett förbud mot mord, som är den fjärde delen i Louise Pennys serie om kommissarie Armand Gamache. Det finns många fler delar, men alla är inte översatta till svenska. Jag har läst de tre första i serien och var väldigt nyfiken på den fjärde. Tack Fästmön!

Den här gången är det sommar och kommissarie Gamache och hans fru Reine-Marie har rest till värdshuset Manoir Bellechasse för att fira sin bröllopsdag. På samma ställe befinner sig familjen Morrow-Finney för att ha släktträff. En son och hans fru är paret Gamaches vänner. Plötsligt sker ett märkligt dödsfall. En staty ramlar över en av barnen Morrow-Finney. Eller ramlar och ramlar… Det visar sig förstås vara mord. Kommissarie Gamache måste vara polis även under sitt bröllopsdagsfirande. Dessutom drabbas hans eget förflutna honom.

Jag faller direkt. Det här är så bra. Jag dras in i berättelsen där det mänskliga psyket har en prominent roll snarare än blodiga mord. Mordet konstateras till exempel inte förrän jag har läst en tredjedel av boken. Men det gör inget. Jag förförs av karaktärsbeskrivningarna och matbilderna och visst 17 får jag Agatha Christie för ögonen. Men kanadensiska Louise Penny är sin egen. Med denna den fjärde boken i serien har hon verkligen bevisat det OCH sin klass.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.