Det innersta rummet


Ett inlägg om en bok.


 

Det innersta rummetVännen Agneta hade en mamma som gillade deckare. I mars förra året flyttade två stora papperskassar av Sivs böcker hem till mig. Jag har fortfarande inte läst alla. I eftermiddag läste jag emellertid ut en tegelsten av Elizabeth George, Det innersta rummet. Elizabeth George är alltså amerikanskan som skriver böcker med brittiske kriminalinspektören Thomas Lynley och hans assistent Barbara Havers i huvudrollen. Den här gången noteras Lynley bara som hastigast – Havers inte alls. I stället är det Lynleys goda vänner Deborah och Simon St. James som är i strålkastarljuset.

 

En dag dyker Cherokee Rivers upp hemma hos Deborah och Simon St. James. Cherokee är bror till China som Deborah är gammal kompis med sen tiden i USA. Cherokee är förtvivlad, för systern är anhållen för ett mord på Guernsey. Cherokee och China reste till ön för att lämna ritningar till den rike och excentriske Guy Brouard. Denne hittas död på stranden, kvävd av en sten. Och ett vittne har sett China följa efter honom. Deborah och Simon reser till Guernsey med Cherokee för att försöka rentvå China och hitta den riktiga mördaren. Som vanligt är saker och ting inte som de verkar se ut att vara.

Boken är nog spännande, men den är alldeles för lång och pratig. De 600 sidorna i den här deckaren skulle enkelt ha kunnat bantats ner till hälften och ända varit en bra bok. En hel del villo- och sidospår skulle ha kunnat strykas, alltså. Men spännande är det och slutet är överraskande.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.