Söndagsmorgon den andra advent 2016: Who am I kidding?


 Kära dagbok…

 

Ledsen svartvit bild

Attackerad av sorg och saknad. Ledsen.

Några plutande anknäbbsläppar får du aldrig se hos mig – varken på Instagram eller på bloggen. Men jag har inte så ofta lagt ut bilder på gråtande Tofflor. Det gjorde jag på Instagram igår. Trafiken till bloggen lät inte vänta på sig. Få var det dock som vågade fråga. Modiga ni, heder till er! De flesta var bara nyfikna. Det kan vara en enkel fråga som gör skillnaden. Alla vill vi känna oss behövda, omtyckta, kanske älskade. Särskilt när vi känner oss små och ensamma.

Bilden här intill är samma som på Instagram, men svartvit. Nåt annat filter eller nåt förskönande Photoshoppande har jag inte gjort med den.

 

Kaffe och boken Lewispjäserna

Ett försök att starta andra advent på ett normalt Toffelbeteende.

Jag vill så gärna tro att sorgen och saknaden lugnar sig. Mattas av, bleknar. Vem lurar jag?! Eller who am I kidding? som det står i rubriken. De attackerar mig plötsligt, bara så där, och jag bryter ihop och gråter i timmar. Som igår kväll. Fyra jävla timmar… det är snudd på rekord även för mig. Och ja, jag har sökt och får professionell hjälp. På kontorstid vardagar får jag den. Sorgen och saknaden jobbar däremot dygnet runt. Vänner och familj vill jag inte överutnyttja, det är inte bara jag som har det tufft. Så jag kämpar på rätt ensam, understundom. Och irriterande nog vaknade jag även den andra advent 2016. Tvingade mig att ligga kvar i sängen och läsa tredje delen av Lewistrilogin med nyperkolerat kaffe i andra handen – ett normalt Toffelbeteende en söndag. Det kröp i hela kroppen. Jag stod ut en timme innan jag gav upp. Att skriva är bättre, då får jag ur mig tankarna och jag slutar lura mig själv. Sen blir andras nyfikenhet stillad också, förstås, en följd av att ha en blogg där en skriver öppet om hur en mår.

Det blev kallt igår. När jag åkte ut till Sävja för att hämta Fästmön och skjutsa hem henne till sig var det neråt åtta grader minus. På hemvägen stannade vi till vid ICA Heidan. Jag köpte en ost för en tia, en ost jag varken behövde eller åt. Men när jag hade lämnat av Anna hemma hos sig tillsammans med mammas spritkarameller for jag hem till mig och mitt för att laga mat. Det gick sisådär. Jag försökte visst tillaga min tumme, trots att jag varken hade ätit några spritkarameller eller tullat på vinet som stod på luftning. (Mer om vinet kommer i ett separat inlägg, för jag drack senare två glas av det till maten.)

Detta bildspel kräver JavaScript.


Så småningom blev det mat, pulled turkey
med pommes frites och två såser, Stokes hot and spicy och Lohmanders hot béarnaise. Jag tvingade i mig maten, för det är mat jag gillar i vanliga fall. Igår var det ett helvete att få i sig ens en halv storlek på vad som är en normal portion för mig. Kalkonen gick bra att äta – den var ju inte så svår att tugga och svälja. I kväll gör jag ett nytt försök, men då utan pommes.

Pulled turkeymiddag.

Lördagsmiddag.


Vid maten kom attacken, den som varade i fyra timmar. 
Märkligt nog klingade den av när jag lyckades fastna i en trivial polisfilm på Sjuan (mer om filmen i ett separat inlägg!) mellan klockan 22 och midnatt. Utmattad gick jag till sängs, men det dröjde fram till halv två innan jag somnade – för att åter vakna till den här världen vid sjutiden i morse och känna för miljonte gången att jag inte ville vakna. Men det är ju som det är. Det är inte min tur än. På onsdag ska jag fixa mitt testamente. Sen kan jag slappna av lite mer. Allmänna arvsfonden ska inte få ett smack efter mig.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Film, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagsmorgon den andra advent 2016: Who am I kidding?

 1. imsevimse skriver:

  Har suttit en god stund nu och läst ifatt dina inlägg. Tungt att läsa att sorgen tagit dig så hårt. Jag vet ju av egen erfarenhet att sorg bleknar något med tiden, men i fasen som du är nu överskuggar den allt. En förälder har ju alltid funnits där och det tomrummet går inte att ersätta. Jag tror att jag tänker på min döda mamma varje dag faktiskt. Inte med sorg, utan mer med en speciell sorts saknad. Viktigt nu att du låter den tunga sorgen ta den tid den behöver.
  Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Som du ser har jag flyttat din kommentar till det inlägg den handlar om. Se gärna Reglerna https://tofflandel2.wordpress.com/reglerna/

   Det är inte bara sorgen som har tagit mig hårt, då har du inte läst ordentligt. Det är tio svåra år – sorgen efter mamma blev droppen. Som du skriver lämnar en förälder ett romrum efter sig som inte går att fylla. En mamma är en mamma, en pappa en pappa. En liten tröst för mig i sammanhanget är i alla fall att ingen av dem behöver vara ensam – nu är mamma och pappa tillsammans igen. Bara jag kvar här på jorden…

   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.