Lewismannen


Ett inlägg om en bok.


 

Peter Mays bok LewismannenFör en evighet sen, det vill säga måndagen i förra veckan, var vännen FEM och jag i Akademibokhandeln i Motala och botaniserade på hennes lunchrast. Jag hade ett presentkort – som egentligen var min mammas 80-årspresent från mammakusinen B – att sätta sprätt på. Men som alltid när det gäller mig själv slår Den Snåle till och jag blir velig. Till sist följde ett gäng pocketböcker med hem. En av dem var den andra delen i Peter Mays Lewistrilogi, Lewismannen. Den boken läste jag ut igår kväll. Tack, mammakusinen B! Och mamma…

Ett lik hittas i en mosse på Isle of Lewis. Det visar sig att den unge mannen troligen har legat där sen 1950-talet – han har en taturering med Elvis Presley. En DNA-analys visar att han är släkt med Tormod Macdonald, far till polisen Fin Macleods första kärlek Marsaili. Fin har återvänt till ön för att rusta sitt föräldrahem, inte för att ägna sig åt polisarbete, men han har naturligtvis svårt att låta bli att luska i historien. Problemet är bara att Tormod är dement.

Det här är en bok som till och med en seging som jag slukade! Stämningen är kuslig och handlingen spännande. Berättelsen förs framåt genom skildringar av nutid varvade med Tormods tankar om det som varit. Till sist möts de två och sanningen uppdagas.

Toffelomdömet blir naturligtvis det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lewismannen

  1. imsevimse skriver:

    Den där boken är riktigt bra! Jag slukade den också, trots att jag inte är mitt läsjag längre.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.