Brev till min mamma den 16 november 2016


Ett brev till mamma.


 

God morgon, lilla mamma!

Brev från mamma till pappa

Dina brev till pappa som jag hittade igår. Men jag har inte läst dem. Än.

Fast du sover väl… Du gillade att sova länge här på jorden och jag tror inte att du har förändrats sen du kom till himlen. Idag skriver jag ett brev till dig här på bloggen. Jag hittade dina brev till pappa som du skrev till honom i Motala från Stockholm innan ni var gifta. Ännu har jag inte läst dem, men jag blev inspirerad just till att skriva brev. Synd bara att jag inte kan skicka det till dig.

Fåtölj med pläd, golvlampa och James med bok och kaffe

Min läshörna.

Det blev skruttigt med sömnen i natt igen här, men tack och lov slapp jag krampen! Jag klev upp vid sjutiden och fann då att fönsterlampan, den med papegojan, lyste. Du hade den i ditt sovrum i Motala och jag har ställt den i gästrummet där du brukade sova när du var här. Men vet du, jag är alldeles säker på att jag släckte den igår innan jag gick och la mig. Skojar du med mig?

Plötsligt har det kommit så många fina saker till mitt hem i Uppsala! Men jag hade förstås hellre sett att du hade kommit hit till jul, som vi planerade. Nu kommer du aldrig mer hit. Jag börjar få ordning i kaoset. I arbetsrummet har jag gjort en läshörna som jag är mycket nöjd med.

Idag ska jag fortsätta tvätta – tvättkorgen svämmar fortfarande över trots att jag har kört två knökfulla maskiner – och så ska jag hänga tavlor. Hoppas det senare går bra, det är ju lite trångt och krångligt här. Det är samma tavlor som jag hängde åt dig 2010 när du flyttade till lägenheten. De trillade aldrig ner där, så jag ska väl klara av att få upp dem även här. Men det är lite tidigt än att börja spika – även om nån i huset redan har gjort det! Folk är sanslösa, vet du mamma!

Union Jack-tshirt

Anna ska till Linn i England, jag ska fokusera på att komma tillbaka i tjänst.

Igår regnade det mest hela dan och var mörkt. Jag var riktigt deppig. Idag är det ett par, tre minusgrader och himlen är i skrivande stund både ljusblå och lite rosa. Nån middag fick jag inte i mig igår, det blev några kex med ost och bubbelvatten med citron till Dicte på TV:n när jag kom tillbaka efter att ha skjutsat hem Fästmön från jobbet. Förresten, om tre veckor åker Anna till England för att hälsa på min äldsta bonusdotter. Jag önskar att jag hade kunnat följa med, men vet du, vissa saker är bara för mor och dotter. Och jag måste fokusera på att komma tillbaka till jobbet. Jag var ju dit igår, men jag orkade inte prata med folk. Träffade bara R och En man som heter Ove. Sen slank jag ut igen. Jag grät, förstås. Idag ska jag försöka skärpa till mig och fokusera på tavlorna. Och mer tvätt. Alla lådor och kassar är uppackade nu, men allt är inte i ordning än.

Nu hoppas jag att du har det bra där hos pappa och hos mormor och morfar och farmor och farfar. Det är rätt tradigt att gå ensam här nere på jorden utan er, men vet du Anna står som alltid troget vid min sida och hennes snälla mamma och L. har verkligen ställt upp på mig!

Men jag saknar dig, mamma. Jag saknar dig så förtvivlat!

Din dotter

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Brev till min mamma den 16 november 2016

 1. SoP skriver:

  💖 -jag tappade orden. Men blev inspirerad. Jag skrev ju alltid brev förut.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag tappade orden för snart sju år sen, men fann dem igen tack vare bloggandet. Nu önskar jag att vi skrev brev lite oftare, fast jag skriver så fastligt fult (gräslig handstil).

   Gilla

   • SoP skriver:

    Obs!Vårda din handstil – stod det alltid på mina inlämnade uppsatser /uppgifter i skolan. 😕 Inte hjälpte det.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jag skriver verkligen skitfult, men skyller det på att jag hoppade över andra klass på lågstadiet och det var då de andra lärde sig skrivstil.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.