Söndagen den 9 oktober 2016: Bakelser, promenader och omtankar


 Kära dagbok…

Regntunga skyar och Motalabron

Det ösregnade mest hela dan…

I natt klockan tre kom jag på en viktig jobbsak. Jag är visst råddigare i skallen än jag trodde, så jag försökte, utan varken linser eller glasögon, mejla min chef från mobilen. Vid sextiden kom jag på ytterligare en sak, men då startade jag min fina lånedator. Hade datorn mot uppdragna knän, en centimeter från ögona och så fick jag iväg ytterligare ett mejl. Allting går, på nåt sätt.

På förmiddagen blev det telefonerande till vänner och bekanta till mamma. Det är gott att veta att det finns människor som bryr sig om henne. Jag passade också på att rensa ur mammas kylskåp. Där fanns varor från 2010… Mitt på dan for jag upp till graven och grävde ner ett fint litet ljungträd i tre färger. Det hade ösregnat nästa hela morgonen, men det blev en stunds uppehåll och då passade jag på. Jag gjorde också en shoppingrunda till ICA Maxi där jag inhandlade ett par tischor och lite underkläder. Mina tofflor hos mamma hittar jag inte, men Toffelfötterna får nöja sig med att låna mammas blommiga sandaler. De är inte världsasnygga, men det funkar att ha inläggen i dem. Sen hade jag ju lovat mamma både bakelse och trisslott så det följde också med i kassen.

Toffelfötter i blommiga sandaler

Toffelfötter lånar mammas blommiga sandaler. På bilden är vi ute på mammas balle* och röjer lite.

 

Mamma och bakelse

Piggelina är bakelsesugen.

Klockan 13 klev jag in på mammas sal med bakelser och lott. Bakelsen tog vi till eftermiddagskaffet, lotten efter kvällsmaten. Det var självklart en riktig nitlott! Mamma, däremot,var riktigt vinnande glad och pigg. Jag fick henne med på ett par promenader till toa och ut i korridoren. Men inte för långt, hon är ju fortfarande sladdstyrd, det vill säga har syrgas. Syresättningen hade blivit sämre i natt, fast på eftermiddagen idag var värdet bättre igen. Det känns skönt och tryggt att de är noga och inte släpper hem mamma för tidigt. Visst ser hon riktigt pigg ut på bilden? Bilden jag tog innan den här intill visar ett helt annat mammaansikte, för hon är inte alls så pigg som det ser ut. Men det går framåt och bara det att hon ville gå uppe är jättebra.

Mamma ville se damfotboll på TV och då passade jag på att ringa mammakusinen K som är syrra. Jag fick lite tips, men också en fin pratstund. Vi sågs vid hennes mammas begravning i april och sen har vi inte hörts av. Hon berättade att när allt det praktiska var avklarat blev hon helt slut. Det är fullt förtåeligt! Min mamma lever, men det här har tagit mycket på mina krafter som efter De Sju Svåra Åren redan var på reserven.

Efter sjukhusbesöket tog jag vägen förbi MacD för att äta söndagsmiddag. Det blev nån kycklingburgare och chili cheese. Jag ska kolla om jag får igång mammas TV och slöglo lite, bland annat på Happy Valley. I morgon bär det av till lasarettet redan vid elva, för då får jag och mamma förhoppningsvis träffa en arbetsterapeut. Vidare ska jag försöka få ett läkarsamtal också, för det känns väldigt oklart vad som har orsakat det hela.

McDonald'smat

Söndagsmiddag i kväll.

 

Ljungträd på graven

Lite fint hos pappa.

Nu är jag så trött att jag ser stjärnor, men det är bara att bita ihop och komma igen. Jag är så glad att mamma vill upp och röra på sig och att hon blir piggare för varje dag. Hon hälsar förresten till ALLA som har hälsat till henne och hon är SÅ tacksam för er omtanke – precis som dottern.

Jag är också glad att jag kom upp till graven och fick göra lite fint. Idag hade jag ett bättre samtal med pappa än igår.

 

 

 

*mammas balle = mammas balkong

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Söndagen den 9 oktober 2016: Bakelser, promenader och omtankar

 1. etuna1 skriver:

  Bra att din mamma (åtminstone ibland) är uppe ur sjuksängen. Jag förstår dock att hon är medtagen efter allt som hänt. Det är dock bra, precis som du skriver, att de inte släpper hem henne förrän hon är starkare och de vet orsaken till fallen. Hoppas det går fortsatt uppåt i morgon och att du får den sömn du så väl behöver.

  Gilla

 2. Mia Karlsson skriver:

  Skönt och se mamma M på bättringsvägen. Sköt om dig själv oxå.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jätteskönt, men jag är inte säker på att det blir hemgång i morgon – syresättningen är fortfarande inte OK.
   Jag mär skittrött och jag måste säga att gårdagens middag var SÅ mycket bättre än dagens. TACK! ❤

   Gilla

 3. imsevimse skriver:

  Det verkar gå åt rätt håll. Din mamma ser fantastiskt söt ut på bilden. Skönt att hon fått stanna på sjukhuset några dagar, annars är det ju mest vanligt att man får återvända hem rätt omgående. Ta hand om er!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Mamma är jättesöt till skillnad från hennes dotter. Men hon är inte alls så pigg som hon ser ut på bilden. Hon är nämligen mycket bättre än jag på masker…
   I vart fall verkar det gå åt rätt håll. Jag ska strax åka upp till lasarettet och hoppas få till ett möte med arbetsterapeut. Jag tror att mamma får komma hem snart, men jag måste fixa larm etc åt henne.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.