Väckelse


Ett inlägg om en bok.


 

VäckelseFörfattaren Stephen King har en otrolig lång och diger produktion bakom sig. Många av hans böcker har också blivit (skräck)filmer. Böckerna rör sig mellan okända världar och vår ruggiga verklighet. Boken Väckelse, som jag läste ut nu i eftermiddags, är inget undantag. Jag köpte boken i november förra året och var hoppfull och förväntansfull inför läsningen.

Det är USA och tidigt 1960-tal. En sexårig pojke leker med sina leksakssoldater när en skugga faller över honom. Det är stans nya metodistpastor, Charles Jacobs, som har kommit på besök. De två utvecklar en sorts vänskap. Jamie, som pojken heter, får veta att pastorn är besatt av elektriska experiment. Vid ett tillfälle helar han med elektricitetens hjälp ett av Jamies syskon. Men sen inträffar en tragedi och pastorn lämnar stan. Jamie och pastorn möts flera gånger under livets gång, trots att Jamie tar avstånd. Först mot slutet får såväl Jamie som läsaren veta vad pastorn egentligen har varit ute efter…

Att Stephen King är en fantastisk berättare är inte tu tal om. Jag fångas redan från början. Dessvärre blir jag under resans gång lite besviken. Minst halva boken, det vill säga ungefär 200 sidor, har passerat utan nån större spänning. Och andra halvan blir mest en resa med kortare glimtar ur huvudpersonernas liv och deras möten. Slutet, som borde bli klimax, känns… krystat.

Tyvärr blir omdömet inte högre än medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Film, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.