Tisdagen den 6 september 2016: Grov omtanke utan baktanke


 Kära dagbok…

 

Gurka

En gurka. Inte så lång jämfört med ett vikt A4-papper, men grov…

Det är inte varje dag en hittar grova grönsaker på sitt skrivbord. Men sånt kan mycket väl hända på min arbetsplats – och hände i morse. Jag var ute på vift på ett morgonmöte och när jag återvände hade en rejäl slanggurka placerats på mitt bord. Faktum är att gurkan var så grov att jag trodde att det var en squash... Det är en av mina goaste kollegor som då och då förser mig med livsmedel. För ett tag sin fick jag ett varuprov bestående av ett dussin ägg. Jag blir riktigt varm i hjärtat när jag omfattas av omtanke av detta slag. Omtanke utan baktanke, även om jag nästa gång ska mumsa dessa fantastiska ägg – små, men med en enorm gula! – betalda. Sen blev jag naturligtvis lite full i skratt också – squashar/gurkor har den effekten på mig (du fattar säkert utan att jag behöver skriva mer detaljerat).

Idag återvände lusten att göra storverk. Kanske är det så att jag behöver få vara på rätt plats. Eller… det är väl på rätt plats vi alla kommer bäst till vår rätt? I vissa lägen är jag fortfarande så jävla skör och lättomkullrunkelig – men i andra lägen står jag fast som en bautasten. Att hitta balansen då kan vara svår. Jag är också rädd att göra om vissa misstag, såväl på det privata planet som på det yrkesmässiga. Jag vill hjälpa utan att det ses som allmosor – och jag vill stötta där jag ser att det saknas en puffande hand i ryggen. Men även jag själv behöver få känna den där handen i ryggen understundom. Omtanke utan baktanke, vill säga.

Värmeljus i handflata

Min inre bild av omtanke. (Bilden är fritt lånad från Pixabay.)


Medan jag satt med min bok på gång som lunchsällskap 
svävade tankarna iväg kring helgens buller från ovan, framför allt nattetid. Nej, det har inte åskat, det har flygvapenövats. Ingen omtanke där, inte. Rätt bedrövligt, faktiskt, att jag inte såg information om övningen förrän idag – det känns som om Försvarsmakten borde ha gått ut väldigt brett och berättat om detta. Övningen ägde rum på Ärna, enligt SvT Uppsala. På TV-kanalens webbplats står det att

”[…] Försvarsmakten har skickat ut information till hushållen i Uppsalaområdet för att berätta om verksamheten.

Har jag inte sett nånstans. För mig som bor i New Village lät det som om övningen ägde rum ovanför mitt tak. I området där jag bor finns också många familjer som kommer från krigsdrabbade länder. Hoppas de fick veta mer än jag fick. Personligen tyckte jag att det var mycket obehagligt – vad ska då inte människor som varit med om krig tycka?.. Som pricken över i landade en C-17 Globemaster idag på eftermiddagen på Ärna. Planet väger 265 ton – jämför det med ett Herkulesplan som väger 70… Och jo tack, det dånade ända till Uppsala universitets IT-avdelning på Polacksbacken…

Skulptur öra

Jag har hört mer än nog nu från ovan. (Det här örat är emellertid inte mitt utan en tysk skulptur. Bilden är fritt lånad från Pixabay.)


Jag önskar dig en lugn och fridfull kväll. Själv gör jag hembesök hos Fänriken.

 


Livet är kort. Min nattsömn är störd.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 6 september 2016: Grov omtanke utan baktanke

 1. Agneta skriver:

  Åh, en jobbarkompis med höns och trädgård förstår jag! Najs!
  Själv ska jag köpa honung i morgon, från ”pappa Jönssons” biodling (sonen Jönsson huserar vid skrivbordet som står nos mot nos med mitt på jobbet). Fint med närproducerat!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är nog höns och gård. Och hästar och får, ett par hundar och några katter, tror jag… 😛 Verkar vara ett underbart ställe min jobbarkompis bor på.
   Närproducerat är finfint. Hoppas skånsk honung smakar gott. 😉

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.