Tisdagen den 30 augusti 2016: Sneaky preview, olag och totalt kaos


 Kära dagbok…

 

Skärmdump fr mobilen av nya webben

Sneaky preview i form av en skärmdump i mobilläge.

Nu har jag hittat kontrollen igen. Men det har kostat på i form av dålig nattsömn, yrsel och lite annat. Lik förbaskat kan jag inte hänga kvar i det tuffa utan gläds åt att jag kom upp i ljuset igen. Jag har fått god stöttning från ett av mina favoritteam och jag har varit blåslampa och producerat parallellt. Kanske, kanske ger det resultat under morgondagen i form av ett nytt utseende på avdelningens webbplats. Håll gärna en tumme, jag vill så mycket! Som tack för tummen får du se en liten, liten sneaky preview av webben i en skärmdump i mobilläge. 

Annat jag har roat mig med under dagen är att ta en tjur vid hornen, hålla i ett möte samtidigt som jag föredrog ärenden och minnesantecknade samt påbörja fredagens nyhetsbrev. Förra fredagen hade jag svårt att få fatt i tio punkter, nu är jag uppe i… sju, tror jag (inklusive två som jag får i morgon).

 

Grönsaker

Väldigt vegetarisk lunch idag. Under alla grönsaker ligger en vegetarisk moussaka.

Magen är i olag som alltid under arbetsveckan. Det är nånting den protesterar mot och jag är säker på att det inte är stress. Under vardagarna kan jag inte äta nånting utan att det blir snar output, så att säga. Det är liiite jobbigt när det sker på jobbet. Jag försöker tänka på vad jag äter under veckorna. På luncherna äter jag vanligen fisk eller vegetariskt, men jag undviker vissa grönsaker som jag vet att jag reagerar på. Ändå…

Idag blev det en lunch i sällskap med min bok på gång. Det var skönt att krypa undan en stund, för förmiddagen var intensiv och under eftermiddagen skulle jag göra klart webbsidorna för granskning. Tyvärr är boken jag läser rätt deprimerande – den handlar om en familj och ett äktenskap i kris. Dålig kommunikation, skuldbeläggning, drömmar om ett annat liv, kort stubin, tjurighet, sarkasmer… Det är saker jag påminns om från ett liv jag en gång hade, men klarade mig undan från, tack och lov! Jag är så glad att Fästmön och jag inte har det så i vårt förhållande. Det är väldigt sällan vi grälar och tjurar.

 

Moln och sol och en kant på himlen

Min sol hann gå i moln…

Eftersom det är tisdag idag veckohandlade jag på hemvägen. Bilköerna på utsidan av stan är enorma, så jag får tyvärr åka rakt igenom stan både till och från jobbet. Sista biten hem tvingas jag ta en liten omväg förbi Heidenstams torg eftersom filerna före gamla E4:an har blivit alldeles för korta för att rymma alla bilar och bussar. Det råder totalt kaos där och nån planerare har uppenbarligen varken undersökt trafikbelastningen i området eller tänkt. Den lilla sol jag upplevde på min himmel idag hann gå i moln på grund av detta. På grund av omvägen stannade jag vid ICA Heidan och handlade min fil, min mjölk och mitt bröd. Och Expressens TV-tidning, förstås…

Jag har snabbläddrat igenom den och gläds åt att SvT1 säsongstartar sex nya avsnitt av brittiska deckarserien Grantchester på fredag klockan 21.30 – där en präst och en polis löser fall ihop under 1950-talet. På söndag klockan 22 kör Happy Valley igång, också det på SvT1, i sex delar och brittiskt, men klassat som thrillerserie. Övrigt sevärt den kommande veckan är förstås isländska Fångade på tisdagskvällar, även detta på SvT1.

Det är dags att ta en smörgås och hoppas att den stannar. Sen ska jag in i duschen och om eksemen är hyfsade kanske jag tejpar min hälsporrefot.
Jag önskar dig en bra tisdagskväll!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 30 augusti 2016: Sneaky preview, olag och totalt kaos

 1. Gunillan skriver:

  Det låter ju inte bra att magen är i olag, hoppas det är något tillfälligt.

  Ser ju ut som det blir bra det ni ”bygger” på webplatsen, håller tummen att det fortsätter gå bra 🙂

  PS. jag är inte med i LINKEDIN..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nä, det börjar bli väldigt besvärligt nu… 😦

   Idag blev den publicerad och allt ser bra ut! Sen vet jag att det kommer justeringar etc, men i stort sett. Jag är mycket nöjd. 😛

   Ledsen, men jag vet att jag råkade klicka på att LinkedIn-appen skulle fråga dem i min adressbok. Det var INTE meningen! Bara strunta i det!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.