Torsdagen den 4 augusti 2016: Regn, tips och TV-serier


 Kära dagbok…

 

Blöta blad

Det regnar! Härligt!

Idag är det 43 år sen min farfar Mansfield gick ur tiden. Det är så konstigt att en minns såna här datum efter alla dessa år… Jag var elva år och var på läger i Närke. Mamma satt vid farfars dödsbädd i Norrköping och vakade, min pappa fick inte ledigt från jobbet i Metropolen Byhålan. Sen en dag tog det slut, jordelivet, för farfar. Endast 73 år gammal, utan att ha smakat en droppe alkohol i sitt kristna liv mer än en sipp nattvardsvin några gånger om året, fick hans lever nog.

Kanske var det tårar över farfar som föll från himlen i natt. Det regnade i vart fall så hårt att jag vaknade vid tretiden. Det är ett helt underbart ljud och jag låg vaken en ganska lång stund och njöt. Ännu i morse när jag åkte till jobbet regnade det. Det tycker blommorna och jag är härligt. När jag körde genom stan, som tyvärr men faktiskt är den snabbaste vägen till jobbet, såg jag kommunanställda (?) i gula jackor som vattnade stans offentliga blommor. Meh… Det kändes lite… Pippi Långstrump, som en kollega sa.

Tom Jones hade tur med vädret, han. Igår kväll hade han utomhuskonsert i Botaniska trädgården och då regnade det inte. Konserten, däremot, hördes ända hem till Fästmön. Fast hon trodde att det var nån granne som lirade.

Inte vet jag hur din relation är till din frissa, men jag får väldigt många bra tips av henne. Och det handlar inte bara om håret. Det var till exempel hon som tipsade mig om Åsa Hellbergs böcker innan jag kände till dem – och nu läser jag författarens senaste. (Jag tipsade sen mamma om böckerna – hon älskar dem!) Vidare tipsade frissan mig om att lägga mina halskedjor i diskmedel och vatten över natten för att få bort fett och smuts från huden. Det gjorde jag i natt. Suveräna tips båda två! Tack M!

halsband

Mina halsband är nu fettfria och rena.

 

Rosa blomma

Rosa blommor hemma i New Village som INTE vattnades av kommunanställd idag utan enbart av regnet.

På jobbet har det varit lite segt idag. Igår jobbade jag stenhårt med ett par texter och nu väntar jag på två sista (?) bu eller bä från uppdragsgivarna. Vidare har jag ställt in ett möte nästa vecka eftersom majoriteten av deltagarna är på semester. Jag har fått en förteckning över behörigheter som jag ska se över. En del har slutat och några har behörigheter som de kanske inte ska ha, men det finns också folk som borde ha behörigheter.

Till förmiddagskaffet hade jag trevligt sällskap av R. Nu tror jag att vi snart vet ”allt” om varandra – och även om våra släkter och familjer. Det är väldigt lätt att prata med och lyssna på R. Dessutom är det roligt att ha fått en arbetskamrat som jag har lite närmare kontakt med.

På lunchen åkte jag till pizzerian på Döbelnsgatan och intog en inte så väldigt nyttig lunch. Men gott var det! Och med tanke på att jag kanske gör fler kvällspromenader framöver än tidigare kan jag tillåta mig lite slaskmat emellanåt. Mitt lunchsällskap var Gloria och vi har nu kommit till akt två och ungefär halvvägs.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Agatha Raisin

Agatha Raisin är en av tre serier jag följer för tillfället.

I kväll skulle jag ha tagit ett varv med såväl dammvippa som dammsugare. Och helst också tvättat tre maskiner och städat badrummet och duschrummet/toan. På lördag blir det ingen tid för det och fredag kväll… tja, då är en sån som jag trött efter en arbetsvecka inklusive en flyttdag. Att vänta till söndag känns… långt. Men även om det går ganska fort bara jag lägger manken till orkar jag inte. Så snart jag kommit hem i kväll blev det en utflykt till Bauhaus för att skaffa ett mycket specifikt verktyg. Klockan sprang iväg. Jag har sparkat igång en tvättmaskin och möjligen orkar jag gå runt med dammvippan. Klockan 21 blir det i alla fall Agatha Raisin på TV4. Just nu följer jag den serien, Morden i Midsomer samt Indian summers. Följer DU nån/några TV-serie(r)? Skriv gärna en rad och berätta i en kommentar!

I morgon bitti ska Clark Kent* till bildoktorn** för en undersökning. Källan till felet med den numera obefintliga klockan och termometern på displayen ska sökas. Håll gärna en tumme att det är ett enkelt åtgärdat och billigt glapp och inte nåt dyrbart fel!


*Clark Kent = min lille bilman

**bildoktorn = bilverkstan

 


Livet är kort. Jag älskar när det regnar, men nu gör solen tappra försök att tränga igenom molnen, tyvärr.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdagen den 4 augusti 2016: Regn, tips och TV-serier

 1. lisa skriver:

  Vad roligt att Du och Anna bor närmare varann! Vad gäller att följa serier på TV. Jag är en slav under HEM TILL GÅRDEN. Har följt den sen starten. Var tvungen Googla när den började. 10/6 1975!!! Har följt den i 41 år!!!!! När den började hade jag just fyllt 18…Ääälskar engelska serier! Med gammalt stuk. Och Downton Abbey, måste bara komma en fortsättning! Mr Selfridge, som nyss avslutades, måste bara komma mera. ”Gubben” tar nån gammal ”Clintan” och försvinner i sovrummet när jag ska se mina serier. Jag spelar alltid in, och ser dagen därpå, orkar inte vänta på alla lååånga reklam avbrott. Då kan jag spola bort dom. Annars hinner jag kolla runt på andra kanaler, och glömt vad jag tittade på.. ( Skojar bara, ) Åsså håller jag förstås tummen för bilen, bildoktorn brukar ju inte vara gratis.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja vi har liksom inte haft gångavstånd tidigare. 😛 Eller jo, för den som har friska ben och fötter och som gillar att gå en mil, så…

   Jag älskar engelska serier precis som du. De tre jag skriver om är alla engelska. Och visst kollade jag Mr Selfridge och Downton Abbey, men de är ju slut nu. Det tycker jag är bra – serier ska sluta när de är som bäst, annars blir de lätt tjatiga. Hem till gården tycker jag är ganska tradig. Du har inte sett Coronation street? Den har gått i England sen 1960. Det är 56 år… 😛

   Gilla

 2. lisa skriver:

  Har faktiskt sett Coronation, nu i sommar, men svårt att komma in i den, bara så där. Och vill nog inte bli slav under någon mer serie, räcker med att fixa middag, få undan disken, kanske nåt annat som måste göras, och se det jag spelat in. När jag jobbat hela dagen, så är det tillräckligt. Hinner somna, och får spola tillbaka ändå.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag kollade i början av 1980-talet när jag bodde i England. Då var det ganska lätt att komma in i serien, men efter ytterligare några decennier… Nä tack, tror inte jag vill försöka.
   Middag gör jag inte på kvällen, men även efter mackor blir det disk – fast inga mängder. Jag skriver och läser om kvällarna hellre än ser på TV. I kväll borde jag ha städat och tvättat lite mer. Nu dammade jag och tvättade en maskin. Får fortsätta i morgon, ser på Agatha Raisin nu (svarar i en reklampaus). 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.