Det andra ansiktet


Ett inlägg om en bok.


 

Det andra ansiktetNu har jag varit tillbaka på Gotland igen. Litterärt, vill säga. Gotland, Sveriges svar på Midsomer. Ön där så många svenska deckarförfattare tar livet av folk. Mari Jungstedt tar livet av medelålders, gifta män som är otrogna i den senaste boken om Gotlandspolisen Anders Knutas. Det andra ansiktet är den trettonde boken i serien.

Det första mordoffret är en småbarnspappa. Han hittas mördad i sin sommarstuga i Ljugarn. Kroppen är fastkedjad i sängen och har spår av en piska. Senare hittas ytterligare en man mördad, men i en annan säng och på fastlandet. Poliserna Anders Knutas och Karin Jacobsson jagar en mördare som gäckar dem. Samtidigt är deras förhållande svajigt. Reportern Johan Berg är tillbaka på ön. Naturligtvis hamnar han i denna soppa och det visar sig vara livsfarligt för honom.

Som vanligt skriver Mari Jungstedt en spännande bladvändare. Hon skildrar realistiskt relationen mellan de båda poliserna som inte bara är kollegor – den ena är den andras chef. Den här historien är dubbeltydig och läsaren knuffas i en viss riktning. Det går inte att lista ut hur det hela ska sluta, trots att vi får tillbakablickar invävda i handlingen. Boken avslutas med en riktig cliffhanger kring ett kärleksval.

Den här boken är snabbläst och underhållande, den otäcka historien till trots. Men jag tycker att den haltar lite på sina ställen. Saker lämnas lite… ofärdiga. Trots detta blir Toffelomdömet högt – det här är en perfekt sommardeckare!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.