Lördagen den 16 juli 2016: Trädgårdsfestande


 Kära dagbok…

 

23 och 3 grader både ute och inne

Lika varmt ute som inne ett tag.

Idag var dagen för Annas snälla mammas garden party i Slottsträdgården. En kan lugnt säga att dan började tveksamt. Det var grått, blåsigt och trist. Rapporter från Förorten gav en temperatur på jack-/tröjväder. Här i New Village var det lika kallt ute som inne, men väldigt mulet. Solen kämpade och kämpade för att tränga igenom molnen. Den lyckades bara korta stunder. Trots allt kan en sammanfatta att det blev perfekt väder för tillställningen: varken regn eller stekhett. Däremot tilltog vinden, så det gällde att en hade koll på sin tallrik och sin mugg – var de för tomma blåste de iväg över bord och gräsmatta, in i några buskar. Alla dukarna behövde gå i duschen tvättmaskinen efter kalaset. Men…Vi kunde sitta ute hela eftermiddagen!

Idag hade Fästmön och jag med oss de två yngsta.  Jag hade sån tur att Elias satt till vänster om mig och Frida till höger. Mitt emot satt de långväga gästerna Lilian (Annas svägerska) och Uffe (Annas bror). Ända från Norge kom de och det var knappt så de kunde återvända dit båda två. Det verkar nämligen vara bilfritt i Norge, för en av dem klev rätt ut i gatan, framför Clark Kent*… Vi överlevde båda med blotta förskräckelsen. Som tur var blev det no hard feelings utan vi hade det väldigt trevligt vid vårt bord. Lilla Anna lyckades hitta en väldigt låg stol och nådde knappt upp med hakan till bordskanten. Värdinnan och värden, stackrarna, fick sitta på pallar. Vid bordet bredvid hade Jonssonklanen samlat sig. Men Annas svåger (systerns man) var väldigt nyfiken på vad vi hade för oss och filmade allt med sin spionkamera…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Som vanligt fick vi bara äckliga saker att äta – ÄH JAG BARA SKOJAR SJÄLVKLART!!!
Det fanns så mycket mat att trots att vi var… 23 personer kunde jag inte låta bli att undra när alla fotbollslagen kom… Jag åt så magen var fyrkantig och det fanns så mycket gott – sill, potatis, kött, kalkon, potatissallad, bröd, ost, grönsaker, hamburgare med mera. Annas snälla mamma tänker verkligen på att alla ska kunna äta, även matallergiker. Till mig med flera hade hon gjort kalkon. Desserten blev vaniljglass och hallon. De senare hade nog värdinnan plockat, men barnen på dagens kalas gjorde också goda plockinsatser. Det hela avslutades med kaffe och kaka. Vid det laget var jag övermätt, men inte kunde jag låta bli… I morse när jag vägde mig visade vågen på två kilo plus. Nu i kväll är det säkert det dubbla…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Plötsligt vart det kväller och jag skjutsade ut Anna och barnen till Förorten. Först tog vi en tur till Annas nya hoods och där höll jag på att köra över hennes fot. Undras om den där ölen jag drack verkligen var alkoholfri… Elias skulle sen till sin pappa, så vi åkte dit och störde herrn ett tag och busade med Maja Katt som var ovanligt social och lekfull. På vägen till Himlen stannade vi till vid Solen. Jag köpte bland annat ett par ostar ifall jag vill ha till ett glas vin senare i kväll. Vi får väl se… En påse lördagsgodis blev det också, men med bara 20 bitar skedar.

Jag har telefonerat med lilla mamma, som hade haft astmaanfall sen i onsdags och värk i muskler och leder. Kan det vara en infektion på gång? Vi ska höras igen i morgon så får jag fråga lite mer. Nu ska jag hälla ner mig i bästefåtöljen och läsa innan det är dags för Indian summers. Senare i kväll kanske det blir nån gammal skräckfilm på TV för min del också…

Röd lykta i ett träd


Jag önskar dig en riktigt bra lördagskväll!


*Clark Kent = min lille bilman

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.