Midsommardagen 2016: Värmen slog till


 Kära dagbok…

 

 Lucifer gäspar

Vi var trötta idag.

Midsommardagen slog värmen till. Midsommarafton hade varit sisådär, inget väder att till exempel äta utomhus i. Midsommardagen blev så varm att det inte heller gick att äta utomhus. Men tack vare Fästmöns uppfinningsrikedom kunde vi inta frukost på ballen*. Tänk så gott det smakar att få sitta i friska luften och smaska! Sen kan en ju förstås ifrågasätta att vi åt frukost… Andra skulle säga lunch. Vi vaknade nämligen inte förrän två minuter i halv elva… Vi var väldigt trött idag, uppenbarligen. Det tog väl på krafterna att äta såsom vi gjorde igår.

 Balkongfrukost

Balkongfrukost smakade gott!


Efter frukost tuffade jag in till stan 
för att hämta öl. Det verkade bli en het dag och då är det inte fel med öl. Öl fanns det hemma i förrådet. När jag ändå var hemma passade jag på att vattna mina krukväxter, göra månadens räkenskaper och ringa mamma.

Åter i Förorten blev det ett besök på ICA Solen. Som vanligt handlade vi alldeles för mycket. Ögat ville ha en massa smaskens, men sen blev dan för varm. Det blev glass till eftermiddagslunch.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Katterna hängde med oss på ballen hela dan. 
De tyckte också att det var varmt och låg mest i skuggan som de hittade under stolar och i hörn.

Lucifer och Citrus på balkongen

Lucifer och Citrus spanar på balkongen.

 

När det blev för varmt skuttade de pälsklädda in. I vardagsrummet blev det lite drag, men annars var det svettigt värre. Jag är väldigt glad att jag inte har nån päls utan bara skinn.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Det blev sillmiddag idag igen. 
Det passar så bra med det salta när det är varmt ute. Jag hittade dessutom rädisor för en krona knippan. De är så goda att snitta i botten och doppa i salt. Anna gjorde ny gubbröra. Tre snapsar var gjorde att sillen simmade fint i magarna.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Det blev inte riktigt lika mycket ätet idag,
men tillräckligt för att en ska känna ett lätt illamående och att till och med shortsen sitter lite tajt… Jag hoppas att DU har haft en skön midsommardag – det har jag haft!

*ballen = balkongen

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.