Midsommarafton 2016: Mord, rökare och ätande på Morgonen


 Kära dagbok…

 

Sudden death och ben

Helgläsning i sängen UTAN kaffe?!

Det har varit ett ätandets dag. När jag nu sitter och försöker sammanfatta årets midsommar går det inte att undvika fakta: den här midsommarafton var dagen jag åt mig igenom. Lite sovmorgon började den med, men av nån anledning var det dåligt med kaffe. Jag fick helt enkelt nöja mig med min bok på gång och sen kliva upp ur sängen och inte kaffe vid frukostbordet.

Frukosten fick bli lätt – vi skulle ju till Morgonen och äta sillunch, eftermiddagsfika, godis och middag. Fästmön hade köpt fil till mig. Den slank ner fint med Annas hemgjorda äpplemos och flingor. Katterna var intensiva åskådare även om de låtsades att de höll på med annat…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Ett par timmar senare 
hade vi bänkat oss i Morgonköket. Yngsta bonussonen hade vi släpat med, medan äldsta bonussonen föredrog ett mer jämnårigt sällskap. Sill var väl inte så populär mat heller – utom för oss tre vuxna. Underbart gott! Dessutom hade Anna gjort nån sorts gubbröra som jag skulle kunna sleva i mig hur mycket som helst av. Som avrundning blev det kaffe och jordgubbar och glass. Jag tvingade på Maja* ett halsband med en bjällra – ifall hon skulle råka smita ut. Det var inte så populärt och jag fick Onda Majaögat ett tag. Sen vande hon sig.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Efter jordgubberiet blev vi bara tvungna att röra på oss. 
Min häl är jädrigt handikappande, men vi gick i alla fall ner till badplatsen.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Jag blev förvånad
över att folk är så slarviga med sina kläder. Först såg jag en luvatröja med Kalle Anka på, sen två par kalsonger.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Åter på Morgonen blev jag vittne till Mordet på Midsommarafton
Maja mördade ett får som aldrig slutade bräka. Fåret hade varit ett av barnens leksak. Jag slutar aldrig att undra över föräldrars val av leksaker som LÅTER… Och medan Maja begick mord började Anna och värden fixa middagen och jag råkade öppna en godispåse. Katten Felix bänkade sig förväntansfullt vid bordet på uteplatsen.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Grillmästaren och hans assistent startade tillagningen av köttet. 
Eller assistenten stod mest bredvid och fotade och kommenterade (och jag fotade samspelet och åt godis – vi har alla våra roller).

Detta bildspel kräver JavaScript.


Vad jag gjorde? 
Tja, jag fotade en pion och åt lite mer godis före maten. Avslutningsvis sjönk vi utmattade ner i TV-soffan och fes och glodde på Hyacinth, skrattade, spelade Wordfeud, fes lite till och vädrade.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Ett stort TACK till Jerry och Maja för en trevlig midsommarafton!

Maja i fönstret

Maja vilar ut när gästerna har gått.


*Maja = Citrus och Lucifers storasyster

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Midsommarafton 2016: Mord, rökare och ätande på Morgonen

  1. Pingback: Midsommarafton 2016 | jerryolsson.se

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.