Torsdagen den 23 juni 2016: Klibbigt, överraskande och rätt effektivt


 Kära dagbok…

Ett glas vin och en bok

Jag fick njuta inomhus och rätt sent igår kväll.

Den här dan började klibbigt. Jag duschar regelbundet, men uppenbarligen är luftfuktigheten hög. Det är en tryckande värme och regnet hänger i luften. Det vore ju inte helt fel om regnet kom idag i stället för i morgon på midsommarafton… Då kanske jag skulle slippa huvudvärken som jag har vandrat omkring med i tre, fyra dar.

Jag hade ganska mycket att hinna med på onsdagskvällen, men om jag tar saker i tur och ordning blir de gjorda. Det hade varit jätteskönt att sitta på ballen* och läsa, så jag får väl vara glad att somliga gjorde det omöjligt för mig att finna nån njutning i det. Som kompensation tog jag rätt sent ett glas rött och några bitar ost, allt rester från den gångna helgen, och läste en stund i bästefåtöljen. Nån fotboll såg jag inte på TV, men jag slapp inte undan sport i alla fall – boken jag läser handlar om… fotbollsspelare…

I morse fick jag två överraskningar (snart börjar jag låta som reklamen för Kinder Egg). Den ena var trevlig, den andra otrevlig. Den otrevliga var att jag känner av venen i vänsterbenet, den jag har haft trombofblebit i ett par omgångar. Det gör ont när jag går och smärtan sitter högt upp på låret. Jag får hoppas att det är nåt tillfälligt och att det går över, för jag lovade mig själv sist jag hade tromboflebit att jag skulle åka till sjukhusets akutmottagning och sätta mig nästa gång, inte skena till nån husläkare som svamlar om åderbråck. Dessvärre har jag inte nån lust att besöka Sjukstugan i Backen med tanke på viss personal de har återanställt trots upprepade… kränkningar. Jag får väl ta bilen till Stockholm eller nåt och låtsas lite…

 UppsalaTidningen i min tidningshållare

Vilken överraskning! UppsalaTidningen hittade hem till mig idag – och till och med uppför trappan till min tidningshållare!

Den andra överraskningen var… roligare, eller vad jag ska säga. Det gjorde i vart fall inte ont att UppsalaTidningen satt i min tidningshållare utanför dörren i morse! Det är nu cirka två månader som UNT Distribution har haft svårt att dela ut tidningen till mig här i Sahara New Village, tre kilometer från centrum, i ett vanligt bostadsområde i Uppsala. Tyvärr hinner jag inte läsa tidningen den här gången, för jag har annat för mig – det är ju midsommar. Men roligt att det fungerade – och att jag till och med fick tidningen i tidningshållaren, inte i postboxen – i alla fall en gång av åtta. Hurra! För övrigt har jag skrivit till UNT Distribution/reklamations-e-postadressen och tackat och fått svar! Hum… de svarar i varje fall på positiva mejl. Det är värre när reklamationsmejlboxen får… reklamationer, uppenbarligen…

På jobbet började min dag med ett möte redan klockan åtta. Vissa människor känner en att en jobbar extra bra och effektivt med. Det här var en sån människa jag mötte. Vi ska kommunicera ett par smärre, men viktiga förändringar. Det är viktigt att vi når målgrupperna som är två och stora och att budskapet blir kort, koncist och korrekt. Allt förbereddes på morgonen och slutfördes på eftermiddagen. På måndag kommer en nyhet på intranätet till alla anställda.

Ibland kan det vara jobbigt att universitetet är så utspritt i stan som det är. Men ibland är detta fördelaktigt. Det gjorde inte alls ont att träffa intranätansvariga redaktörer på en lunch i Botaniska trädgården. På Café Victoria (i Trillers regi) intill Tropiska växthuset fann vi en lagom skuggig plats. Tyvärr var stolarna allt annat än bekväma, fast det gjorde oss nog bara mer effektiva. Det finns inget som slår personliga, enkla möten i trevlig miljö. Alla inblandade blir avslappnade, bjussar på sig själva och taket blir plötsligt väldigt högt. Kort sagt hade jag ett mycket bra möte – med en väldigt god lunchmacka också. Och inte grät jag när jag fick veta att jag som universitetsanställd har gratis inträde till Tropiska växthuset och universitetets museer som till exempel Gustavianum.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Sen körde det ihop sig. Under lunchen hade det trillat in några mejl med ett antal jobb. Det ena fattade jag nästan ingenting av, men försökte lösa problemen enligt bästa förmåga. Det visade sig vara omöjligt – ingen behörighet. Ett annat ärende var oklart formulerat, men frågeställaren svarade varken på mina mejl eller telefonsamtal. Då får det vänta till efter midsommar. Irriterande, för jag vill gärna ha ett rent skrivbord även på datorn när jag går på långledig helg.

 

Midsommarstång

Min egen midsommarstång.

Jag har fått en sån fin inbjudan till midsommarafton – och då var det jag själv som bjöd in mig och ett par till ursprungligen… Det ska bli så skönt att bara få vara och få äta gott i trevligt sällskap där inte behöver förställa sig.

 


Innan jag rundar av vill jag förstås önska dig som har läst ända hit en riktigt glad och fin midsommar! Du får gärna lämna en hälsning i en kommentar här, för datorn är med mig i helgen även jag självklart inte har den påslagen hela tiden! 

 

*ballen = balkongen

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Torsdagen den 23 juni 2016: Klibbigt, överraskande och rätt effektivt

 1. åsa skriver:

  En riktigt trevlig midsommarhelg önskar jag dig!
  Ha dé!/Kram

  Gilla

 2. Grethe skriver:

  Önskar dig och Anna en trevlig midsommar
  Kram
  Grethe

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack snälla Grethe!! Hoppas att du får en fin helg. Här ska det visst regna i morgon så vi passar på att sitta på balkongen hos Anna. Klockan är snart läggdags.
   Kram!

   Gilla

 3. Mona skriver:

  Jag hoppas att ni får en härlig midsommar.
  Kram

  Gilla

 4. Trevlig midsommar önskar vi dig trots regntunga skyar. Vi har nyss anlänt från över +30 C varje dag. Uppfriskande men vi orkar inte med några små grodor idag!

  Gilla

 5. Agneta skriver:

  Vi har haft en mysig midsommarafton med grill-lunch hos barn o barnbarn, sedan gick vi hem och sov middag medan de drog vidare till fortsatt midsommarfirande hos kompisar. Nu har vi satt ihop bäddsoffan, fått upp speglar på hallväggen, samt avnjutit sill och potatis på uteplatsen. Glad midsommar på er 😃!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Va härligt! Vi har det gott hos Jerry och äter hela tiden… Byxorna sitter trångt nu och de var lösa innan vi kom hit… 😬
   Hare fortsatt gott! 😄

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.