Torsdagen den 16 juni 2016: Äpplen och päron blandat


 Kära dagbok…

 

 Utsikt

Sämre väder idag, grått och regnigt. Här tittade jag ut från ett av fönstren på femte våningen på jobbet.

Äntligen är det sämre väder! Jag kanske rentav kan sitta på ballen* i kväll utan att utsättas för rök eller smädelser eller bli uttittad. Men nej, den förhoppningen grusades så snart jag kom hem. Det gör inte så mycket idag, för  jag har lite annat för mig i hemmet. I morgon kommer Fästmön hit och jag måste få hemmet i beboeligt skick, typ åtminstone gå ut med sopor och bädda rent.

Jag har en granne och på sätt och vis också kollega – vi jobbar inte på samma avdelning men i samma hus  – och hon är så himla duktig och cyklar till jobbet.

 Bakelittelefon

Jag ringde bilverkstan. Fast inte från den här fina gamla bakelittelefonen. Den står mest till prydnad här på jobbet.

Själv sitter jag i bilen, visar fingret åt Huset i stan och varken fryser eller svettas. I morse betedde sig Clark Kent** emellertid lite underligt, han också (precis som ägaren, alltså). Det var klockan och temperaturmätaren på displayen som konstrade. Eftersom vi ska ut och åka i helgen tog jag det säkra före det osäkra och ringde bilverkstan på fikarasten på förmiddagen. Tänk att jag tror att Toyota Uppsala, Bil 3:an, nog har bland de bästa kundmottagningarna! Även om det ibland är telefonkö får en prata med nån som kan bilar och som kan tipsa om saker att prova innan en tar sig till verkstan. Och sen får en alltid veta att en är välkommen ner med bilen för en snabbtitt om strulet fortsätter. Jag hade nån idé om att det kunde vara en säkring, men det trodde inte Robin som jag pratade med. Han trodde mer på den svenska sommaren, det vill säga ljuset som kommer och går… Det var inga konstigheter på hemvägen.

Kyckling och potatis

Kyckling och potatis – och under kycklingen kan en ana morotspurén – som jag faktiskt åt och gillade!

Under förmiddagen jobbade jag med mitt nyhetsbrev. Jag trodde knappt att jag skulle få tag i tio nyheter, men i morse trillade det in ett par. Först gjorde jag texten och bildtexten färdiga. Bilden har jag redan valt och sparat om i rätt storlek och format. Sen typograferade jag och korrekturläste texten. Det tog sin lilla tid – jag vill inte hitta några fel och jag vill också att det ska se snyggt ut. Problemet är att verktyget inte är det mest… avancerade. Då gäller det att trolla med knäna och göra det bästa av saken.

Webbsakerna fick vänta till eftermiddagen, för i förmiddags var det service på externwebben. Nu återstår bara en enda sida att kolla innan vi kan migrera och uppgradera till nästa version. Sen får avdelningens webbplats ett helt nytt utseende – och jag måste gå en fördjupningskurs i verktyget i höst…

Dagens lunch blev faktiskt inte vegetarisk ärtsoppa och pannkakor. Magen och ärtsoppan kommer inte så bra överens. Därför valde jag kyckling. Otroligt gott, precis som vanligt! Jag åt till och med morotspurén, jag som inte gillar morötter…

Päron i handen

Jag blandar äpplen och päron på jobbet. Idag blev det päron.

Inte nog med att jag äter mer grönsaker nu för tiden. Jag äter också frukt. Visst tog jag en och annan frukt på mitt förra jobb, men om en skulle få nåt från fruktkorgen som levererades på måndagen var en tvungen att vara snabb. Här kommer det frukt två gånger i veckan, tror jag. Jag äter minst en frukt varje dag och när jag märker att det finns gott om frukt tar jag med lite till en skål som jag har på mitt besöksbord på kontoret. Förra fredagen åt den besökare jag då hade emellertid ingen frukt, för vi hade ju kakfest. Men nästa vecka får jag besök på tisdag och då kan det vara trevligt att ha nåt att muta dem med bjuda dem på. För att inte uppfattas som den elaka styvmodern i Snövit bjuder jag för säkerhets skull på päron, inte äpplen. Och detta, kära läsare, kan tolkas på flera sätt än ett…

Dagens minnesbeta, eller #tbt***, blev min gamla C-uppsats som jag beställde igår och fick levererad som PDF idag. Maj gadd, den är alltså skriven på skrivmaskin OCH delvis för hand. Året var… 1983… Meh… jag skrev den ju igår, eller..?

En sida ur min C-uppsats om Gustaf Fröding

#tbt, throw back Thursday… Det var INTE igår jag skrev detta…


*ballen = balkongen

**Clark Kent = min lille bilman
***#tbt = throw back Thursday, alltså en minnesblick på en torsdag längre bak i tiden i ens liv

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.