Brudkistan


Ett inlägg om en bok.


 

BrudkistanJag tror att jag äger varenda en av Unni Lindells böcker! I januari köpte jag den senaste boken i pocket, Brudkistan. Och nu i juni när det är skandinavisk författarmånad i mitt personliga bokår passade det ju perfekt att läsa boken. Idag slukade jag de sista 200 sidorna i denna psykologiska thriller.

För snart 25 år sen hittas en flicka död i en källare till ett mentalsjukhus i Oslo. Omständigheterna är inte helt klara, men dödsfallet blir ändå klassat som olycka. När den 25 åren nästan har passerat tar en av de inblandade kontakt med en annan och samma kväll mördas en av dem. Polisen Cato Isaksen får i uppdrag att utreda mordet och hans kollega Marian Dahle sätts på att skydda den andra personen. Det uppdagas att flickans död kanske inte var nån olycka.

Som vanligt är det riktigt spännande. Jag försöker klura ut motiv och mördare, men baske mig att jag kan det! Mot slutet avslöjas det hela och upplösningen blir en mycket spännande jakt mördaren – och mot tiden. För nånting brinner…

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.