Sista april 2024: I tvättstugan, vid skrivbordet, i bilen och på Main Street – inget direkt partajande, alltså


OBS! Anonyma kommentarer publiceras inte – se Reglerna!

Så här gör du när du kommenterar:

  • Skriv din kommentar som vanligt i kommentarsfältet.
  • Snegla åt vänster. Tre ikoner syns – WordPress, Facebook och ett brev.
  • Klicka på brevet (om du inte har WordPress-konto förstås eller vill använda Facebook) och fyll i dina uppgifter.
  • Klicka sen på Svara.
  • Ingen mejladress syns utåt, bara inåt så att jag kan verifiera.

 



Kära dagbok…

Sista april… Förr om åren var en ute och festade en sån här dag, för även om en jobbade var det svårt att jobba. Det är livat hela dan i Uppsala. Och inte bara idag utan dagarna före och efter, numera. I år jobbade jag. Det trodde jag uppenbarligen inte, för jag hade bokat tvättstugan på Main Street. Nåja, det gick utmärkt att kombinera med distansarbete. Tvättstugan ligger på källarplanet och jag jobbade på plan tre på Main Street. Totalt behövde jag köra tre maskiner och tumla en del. Annat tog jag upp i lägenheten och hängde på torkställning. Det var liksom ingen brådska att få allt torrt genast.

Tvättmaskiner

I tvättstugan…


Det var en underbart solig dag utanför fönstret
där jag satt och jobbade. Men mina tankar gick till Citrus och Anna som var tillbaka hos Evidensia idag. Citrus fick lugnande och sen tog de om prover samt gjorde ultraljud. Det är svårt när djuren är sjuka, särskilt som medicinen hon fick igår gjorde att hon faktiskt åt en del på kvällen, enligt Anna. I morse skulle kissan vara fastande. Ultraljudet visade ett sår i magen så nu ska Citrus få samma magmedicin som jag äter. Hur nu Anna ska få i henne det…

Solig morgon över grannhus o parkering sista april

En solig Sista april-morgon, men mina tankar var hos Citrus.

 

Bitmoji Tofflan med katt

Oro för Citrus, men fastnade inte i nån hiss.

För egen del verkar min svåra (<== ironi) förkylning och hosta vara på tillbakagång. Eller… jag mår bättre, men snyter fortfarande floder och hostar hav. Det är mest vidrigt, inget som gör ont. Hjärtat, däremot, skuttade lite för mycket igår. Tror att det är oro för Citrus. Jag kan ju liksom inget göra.

Jag försöker ta det lugnt, men det är kanske förståeligt om det är svårt just nu. Röra på mig behöver jag, men måttligt. Det är oro och stress som inte är bra. Bara en sån sak som att jag flyttar på fredag kan ju skapa stress liksom hantverkare med flera som hör av sig och vill ha tillträde till mitt nya hem. Det vill jag också, fast nån nyckel har jag inte fått hämta ännu, det blir först på torsdag. Idag ringde flyttfirman och vill börja tidigare med flytten på fredag. Inte mig emot.

Lite lagom motion tog jag mellan förmiddagens möten. Det var nämligen så att hissen fastnade – med en gubbe i – och jag skulle ju till tvättstugan ett par, tre gånger. Jag gick! Det var nästan så att jag inte överlevde. Tyvärr, enligt somliga, gjorde jag det.

Citrus i bur

Citrus i buren i baksätet på bilen medan vi väntade på medicin.

När förmiddagen började gå över i lunchtid åkte jag och hämtade Citrus och Anna. Vi stannade vid ett apotek så att Anna kunde hämta ut medicin åt katten. Det strulade oavbrutet, men till sist gick det vägen. Nu får vi hoppas att medicinen fungerar. Citrus ska tillbaka till veterinären om några veckor. Det var lite svårt att arbeta och koncentrera sig på arbetet idag. Tur att jag inte skulle göra nåt viktigt. Anna började jobba klockan 13. Mormor a k a Annas snälla mamma skulle gå över till katterna eftersom Citrus var påverkad av lugnande och behövde lite tillsyn.
 

Skrivbordslunch med Ts scones och kaffe

Skrivborfdslunch med T:s scones och uppvärmt morgonkaffe.

Och jag åkte ensam till Main Street och jobbade ett par timmar till. Nåt partajande hade jag inte tänkt mig, men sill och potatis och en liten ”snubbe” därtill fanns i mina planer till senare på dan. Men först blev det skrivbordslunch med T:s sconesliknande bröd och uppvärmt morgonkaffe.

Efter avslutad arbetsdag kokade jag ett par ägg för att göra ägghalvor till sillen. Det blev en enklare variant med räkor, fryst dill och Kalles kaviar i år. Men det slank ner ändå.

Utöver det klurade jag hur jag skulle lösa årets mösspåtagning. Det var svårt eftersom jag är ensam och en hand måste fota. Men en mus blev ju bara… ekivokt. Jag tyckte att jag löste det rätt snyggt.


Och så skruvade jag ner en gardinstång
och drog ur några krokar och spikar.

∼ ♦ ∼

Så. Nu har jag dukat upp min Sista april-sill måltid. Inte så pjåkigt det här va?

∼ ♦ ∼

Lite senare…

Tre i topp på tallriken var

  1. Korgtassens inlagda sill
  2. Korgtassens P o G-sill (pepparrot och gräslök)
  3. Skaljdurspatén (köpt på… Korgtassen)

För att kunna avnjuta desserten krävs en stunds vila. Amen!

∼ ♦ ∼

April, april,

glad vår,

ät en sill

och ta en tår.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Ironi, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sista april 2024: I tvättstugan, vid skrivbordet, i bilen och på Main Street – inget direkt partajande, alltså

  1. Håller tummarna att Citrus mår bättre snart!

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.