Lördag kväll den 9 december och söndagen den 10 december 2023: Bara ett blåmärke


 



Kära dagbok…

Blåmärke på handen efter infarten

Bara ett blåmärke (efter infarten).

Det är fortfarande fantastiskt! Alltså, mitt mående. Jag mår bra. Jag flåsar inte, blir inte andfådd för minsta lilla och jag orkar vara uppe. Det enda mindre bra är att jag är trött, men det kanske inte är så konstigt efter såväl förmaksflimmer som anspänning inför elkonvertering. Och så har jag ett grymt blåmärke på handen efter infarten. Men det är allt. Bara ett blåmärke, i princip. Vissa stunder undrar jag om jag dog i torsdags. Det är som om ett lugn har svept in mig i ett mjukt och varmt täcke. Jag blir knappt ens upprörd, inte heller arg, ledsen eller ångestfylld. I morrn tänker jag gå och jobba. Vi får se hur det går. Jag ska testa stressen och jag ska testa trapporna för att se om jag orkar. Så får jag börja.

∼ ♦ ∼

Jag tog det mest lugnt hela lördagen. När jag hade gjort mina ärenden läste jag. Det blev bokbyte. Skumt nog bytte jag bok från en om en avliden man till en om en annan avliden man. Boken jag läser nu har emellertid en hel del fler språkliga plus, för det här är en bok, av Björn Hellberg, skriven för att vara just bok. Han har ett otroligt roligt och ovanligt språk.

Böckerna Jessika Jungs saknad och Den ultimata stölden

Bokbyte från en bok om avliden man till en bok om en annan avliden man.


Igår var det ju Anna-dagen hela dan.
Jag grattade en och annan Anna. Anna som jag bor med jobbade tio timmar, så henne bjöd jag på middag på Main Street. Jag serverade pulled turkey med tillbehör samt kex och ost efteråt och till det ett ripassovin som vi har druckit en tidigare årgång av. Allt var till belåtenhet och resterna ska vi äta till middag i kväll.


Kaffe och choklad intog vi i Salen
framför den tredje delen av The Chelsea Detective. Efter programmets slut var det lagom att gå och lägga sig. Anna skulle ju upp tidigt och jag är som sagt trött. Klockan hann ändå bli över halv tolv innan vi släckte.

∼ ♦ ∼

Boken Den ultimata stölden och kaffe på sängen ur Förfadernmuggen

Söndagsmorgon.

I morse vaknade jag ungefär 6.40, vilket är perfekt eftersom jag tar medicin runt sjutiden morgon och kväll. Tyvärr kunde jag inte somna om, så jag fördelade veckans morgonmedicin, sopade i hallen och tömde kattpottorna innan jag gick tillbaka till sovrummet med en mugg nybryggt kaffe. Där låg jag och läste tills klockan var nånstans mellan åtta och halv nio. Då körde jag igång en maskin tvätt. Efter det var det dags för tvätt av lekamen, det vill säga dusch.

Jag åt en lätt frukost – kaffe och två rostade mackor – innan jag tog med mig ett litet sopberg till soprummet i källaren. Därefter stegade jag ut i garaget, mumlandes böner om att bilen måtte starta. Det gjorde den! Jag åkte en sväng som avslutades med ett besök på Rusta. Affären hade billig kattmat och jag köpte två stora lådor som nu förvaras i källarförrådet. Bra att ha, liksom, för katterna äter bara den här sorten, nästan. Sen följde det med lite annat nödvändigt också såsom toapapper och disktrasor.

När jag kom hem ringde Annas snälla mamma och vi pratade nån kvart. Jag satt en stund vid datorn innan jag intog dagens andra frukost, fil med müsli.

Under eftermiddagen softar katterna och jag. Jag har börjat packa min jobbväska och jag har slängt iväg ett sms till Anna för att höra om hon vill bli hämtad i bil när hon slutar jobbet. Kvällens middag är i princip klar, ska bara göra lite fler klyftor och mer sallad.

I morgon börjar en ny arbetsvecka, med mig på plats på jobbet. Hjärtat slår som det ska nu och jag har bara ett blåmärke.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 9 december och söndagen den 10 december 2023: Bara ett blåmärke

  1. Vad glad jag blev av att läsa ditt inlägg, så skönt för dig🙏❤️Kramar!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.